|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
bridget
Seçkin Üye

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 19 Ekm 2007, 9:08 | |
| benm bilg da sorun yok hatta yerel ağ bağlantısında da bi sorun yok..tüm önerileri bugn deneyeceğm..
Allahım yardım et bana  | |
|
|
 |
melihce
Site Gezgini

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 19 Ekm 2007, 11:15 | |
| hocam bu görev sizin değil çağırın formatörü sorunu gidersin. sizin okuldan sorumlu olan formatör kimse ona ulaşmaya çalışın.
eğer hiç bir çözüm alamazsanız. www.turkcenet.org da ağ ile ilgili bilgiler var orayı bir karıştırın. bağlantı sorunun nedenini kesinleştirin donanımsal mı yazılımsal mı? bu tespit edildiğinde yardım etmek daha kolay olacaktır. | |
|
|
 |
caisersoze
Aktif Üye

|
| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 20 Ekm 2007, 23:17 | |
| | Ağdaki kablo bağlantı uzunluğu 180 metreyi geçmişse Ağ Bağlantılarım ----> Ağ Bağlantılarımı Görüntüle dediğinizde sarı ünlem işaretli bağlantı görüntüsü ile karşılaşırsınız. Bu yoksa ethernet kartı tanıtılmamıştır. 3. bi şık olduğunu görmedim, sonuçtan bizleri de haberdar ederseniz bizde bilgi sahibi oluruz. | |
|
|
 |
bridget
Seçkin Üye

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 19:51 | |
| yerel ağda bi sorun yok
internet bağlantasıda var gözüküyor
ıplerdede sorun yok?? | |
|
|
 |
ramconet
Aktif Üye

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 20:03 | |
| hocam senin derdin kanal bağlantı noktasında. Anladığım kadarıyla lab. bizimkisi gibi swichden hanallardaki bağlantı noktaları aracılığıyla PC lere dağıtılıyor. Şimdi açıktan kanala bağlanan 2m lik kablonun kanal bağlantı noktasını aç. Bazı kareketli öğrenciler bu kabloların üzerine basıp gerilmesine neden oluyor ben de yaşadım. Kanaldaki prize benzeyen sistemi sök üst ve alt ucunda kanca vardır onları bir kontrol kalemiyle açabilirsin. Sonra içinden bilgisayardan gelen UTP kablonun takıldığı soketi çıkar arka yüzünde renkli kabloların bu sokete geçirildiğini göreceksin . burada herhangi bir lehim vs. bağlantı yoktur. kablolar soketin içindeki çift yüzlü bırağın arasına yerleşir. kablonun plastiği kesildiğinden iletkenlik sağlar. şimdi bu kablaları aynı sırayla sök kabloyu biraz daha açarak tekrar tak sorun çözülecektir. kabloların kırılmasından kaynaklanıyor.Bağlantı var diyor ama nete girmiyor.. ben bu şekilde çözdüm en azından  | |
|
|
 |
bridget
Seçkin Üye

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 20:13 | |
| evet hocam swichten bağl. noktalarıyla benm bilg.a ordanda öğrenci bilg.larına dağıtılıyor..şimdi pek cesaretim yok ama yinede bi deneyeceğim umarım o prize benzeyen sistemi yanlış bişiyler yapmadan sökebilirim ve dediklerinizi uygularım
teşk. ederim | |
|
|
 |
bulentyildirim
Site Gezgini

|
| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 20:15 | |
| | Arkadaşım sorun büyük ihtimalle modem IP sinden. Bilgisayarlardaki IP otomatik mi yoksa elle yapılandırılmış mı? Eğer modem IP si örnek: 192.168.1.1 se bilgisayarlarda örnek bir IP 192.168.1.75 gibi olmalı... | |
|
|
 |
ramconet
Aktif Üye

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 20:21 | |
| hocam IP leri karıştırıcak birine benzemiyor büyük ihtimal sorun bağlantı noktalarından. bridget hocam dikkat edin kabloyu fazla kesmeyin sonra kapağı kapatamazsınız bazı işgüzarlar fazla kablo gitmesin die ağ kablosunu maksimum gerginlikte tutuyor da:) | |
|
|
 |
bridget
Seçkin Üye

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 20:21 | |
| hocam elle girdim vestel ağ kurulumunda belirtilen ıpleri ...
daha öncede aynı ıplerleydi bi sorun yoktu sorun 10 gündür var | |
|
|
 |
zilli_sultan
Yeni Üye

|
| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 20:30 | |
| eğer yazılımda bir sorun yoksa öncelikle modemden switch e hat var mı onu kontrol et. daha sonra bilgisayarına gelen kabloyu. aynı sorunla ben de uğraşmıştım yıllar önce. adsl den lab a gelen kablonun uzunluğu 30-40 metreydi. okual ilk geldiğimde herkese sordum bilmiyoruz anlamayız falan dediler. sonra anladımki mutemet modeme hat çektirip laba gelen kabloyu çıkarıp nete giriyomuş. nete girmesini engellemiyeyim diye de söylemiyomuş. 1 hafta durumu çözmek için bilgisayarla kabloyla cebelleşmiştim.  | |
|
|
 |
bridget
Seçkin Üye

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 20:36 | |
| | evet müd yard odasında modem var ordan lablara geliyor net...diğer lablarda var bide benim labdan diğer labları göremiyorum ama diğer 2 lab birbirini görebiliyor..yeni atandığım için geçen yıldan tecrübeli hocama sordum sağolsun bilmiyor oda...normal şartlarda 3 labında birbirini görmesi gerekirdi, bu durumda napmalıyım?? | |
|
|
 |
hmza11
Yeni Üye

| Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :( 23 Ekm 2007, 21:14 | |
| walla bennim şu konuyla hiç amahiç bilgim yokj  | |
|
|
 |
|
|