Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 4. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
YazarMesaj
bridget
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    19 Ekm 2007, 9:08Alıntıyla Cevap Gönder

benm bilg da sorun yok hatta yerel ağ bağlantısında da bi sorun yok..tüm önerileri bugn deneyeceğm..
Allahım yardım et bana Smile
melihce
Site Gezgini
Site Gezgini

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    19 Ekm 2007, 11:15Alıntıyla Cevap Gönder

hocam bu görev sizin değil çağırın formatörü sorunu gidersin. sizin okuldan sorumlu olan formatör kimse ona ulaşmaya çalışın.
eğer hiç bir çözüm alamazsanız. www.turkcenet.org da ağ ile ilgili bilgiler var orayı bir karıştırın. bağlantı sorunun nedenini kesinleştirin donanımsal mı yazılımsal mı? bu tespit edildiğinde yardım etmek daha kolay olacaktır.
caisersoze
Aktif Üye
Aktif Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    20 Ekm 2007, 23:17Alıntıyla Cevap Gönder

Ağdaki kablo bağlantı uzunluğu 180 metreyi geçmişse Ağ Bağlantılarım ----> Ağ Bağlantılarımı Görüntüle dediğinizde sarı ünlem işaretli bağlantı görüntüsü ile karşılaşırsınız. Bu yoksa ethernet kartı tanıtılmamıştır. 3. bi şık olduğunu görmedim, sonuçtan bizleri de haberdar ederseniz bizde bilgi sahibi oluruz.
bridget
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 19:51Alıntıyla Cevap Gönder

yerel ağda bi sorun yok
internet bağlantasıda var gözüküyor
ıplerdede sorun yok??
ramconet
Aktif Üye
Aktif Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 20:03Alıntıyla Cevap Gönder

hocam senin derdin kanal bağlantı noktasında. Anladığım kadarıyla lab. bizimkisi gibi swichden hanallardaki bağlantı noktaları aracılığıyla PC lere dağıtılıyor. Şimdi açıktan kanala bağlanan 2m lik kablonun kanal bağlantı noktasını aç. Bazı kareketli öğrenciler bu kabloların üzerine basıp gerilmesine neden oluyor Smile ben de yaşadım. Kanaldaki prize benzeyen sistemi sök üst ve alt ucunda kanca vardır onları bir kontrol kalemiyle açabilirsin. Sonra içinden bilgisayardan gelen UTP kablonun takıldığı soketi çıkar arka yüzünde renkli kabloların bu sokete geçirildiğini göreceksin . burada herhangi bir lehim vs. bağlantı yoktur. kablolar soketin içindeki çift yüzlü bırağın arasına yerleşir. kablonun plastiği kesildiğinden iletkenlik sağlar. şimdi bu kablaları aynı sırayla sök kabloyu biraz daha açarak tekrar tak sorun çözülecektir. kabloların kırılmasından kaynaklanıyor.Bağlantı var diyor ama nete girmiyor.. ben bu şekilde çözdüm en azından Smile
bridget
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 20:13Alıntıyla Cevap Gönder

evet hocam swichten bağl. noktalarıyla benm bilg.a ordanda öğrenci bilg.larına dağıtılıyor..şimdi pek cesaretim yok ama yinede bi deneyeceğim umarım o prize benzeyen sistemi yanlış bişiyler yapmadan sökebilirim ve dediklerinizi uygularımSmile
teşk. ederim
bulentyildirim
Site Gezgini
Site Gezgini

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 20:15Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşım sorun büyük ihtimalle modem IP sinden. Bilgisayarlardaki IP otomatik mi yoksa elle yapılandırılmış mı? Eğer modem IP si örnek: 192.168.1.1 se bilgisayarlarda örnek bir IP 192.168.1.75 gibi olmalı...
ramconet
Aktif Üye
Aktif Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 20:21Alıntıyla Cevap Gönder

hocam IP leri karıştırıcak birine benzemiyor Smile büyük ihtimal sorun bağlantı noktalarından. bridget hocam dikkat edin kabloyu fazla kesmeyin sonra kapağı kapatamazsınız bazı işgüzarlar fazla kablo gitmesin die ağ kablosunu maksimum gerginlikte tutuyor da:)
bridget
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 20:21Alıntıyla Cevap Gönder

hocam elle girdim vestel ağ kurulumunda belirtilen ıpleri ...
daha öncede aynı ıplerleydi bi sorun yoktu sorun 10 gündür var
zilli_sultan
Yeni Üye
Yeni Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 20:30Alıntıyla Cevap Gönder

eğer yazılımda bir sorun yoksa öncelikle modemden switch e hat var mı onu kontrol et. daha sonra bilgisayarına gelen kabloyu. aynı sorunla ben de uğraşmıştım yıllar önce. adsl den lab a gelen kablonun uzunluğu 30-40 metreydi. okual ilk geldiğimde herkese sordum bilmiyoruz anlamayız falan dediler. sonra anladımki mutemet modeme hat çektirip laba gelen kabloyu çıkarıp nete giriyomuş. nete girmesini engellemiyeyim diye de söylemiyomuş. 1 hafta durumu çözmek için bilgisayarla kabloyla cebelleşmiştim. Smile Very Happy
bridget
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 20:36Alıntıyla Cevap Gönder

evet müd yard odasında modem var ordan lablara geliyor net...diğer lablarda var bide benim labdan diğer labları göremiyorum ama diğer 2 lab birbirini görebiliyor..yeni atandığım için geçen yıldan tecrübeli hocama sordum sağolsun bilmiyor oda...normal şartlarda 3 labında birbirini görmesi gerekirdi, bu durumda napmalıyım??
hmza11
Yeni Üye
Yeni Üye

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(    23 Ekm 2007, 21:14Alıntıyla Cevap Gönder

walla bennim şu konuyla hiç amahiç bilgim yokj Embarassed Crying or Very sad Rolling Eyes Wink Sad Smile Very Happy Neutral
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder4. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Arkadaşlar lütfen yardımcı olun :(

page generation = 0.20491 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması