Re: Kişinin Memleketinde Çalışmasının Avantajları&Dezavantajları
10 Şub 2010, 12:37
Yeni Üye
Benim için her yer memleket. 11. yılımı çalışıyorum, memleketimden ayrıyım. Bu yıl il dışı tayin düşünüyoruz ama yine yabancı bir ile. Ailemiz elbette bizim için önemli. Şimdi ulaşım kolay Türkiye'nin neresinde olursanız olun en uzun mesafe yarım gününüzü alır, karayolu ile seyahat ederseniz. Memlekette olmanın avantajlarıyla dezavantajları bence aynı. İkisini toplarsak sıfır eder. A ilinin B ilçesinden isem ömrümü orada geçirmem bana ne kadar güzellik sunabilir? Neden oraya mahkum olayım ki! O yüzden HER YER MEMLEKET diyorum.....
_________________ Eşekten şeker esirgenmez ama eşek doğası gereği otu tercih eder. MEVLANA
Re: Memlekette mi Yoksa Başka İlde mi Öğretmen Olmak Avantajldr?
10 Şub 2010, 12:54
Site Gezgini
ilk göreve memleketimde başladım 4 yıl çalıştım. şimdi başka bir şehirdeyim rahatım yerinde Allaha şükür. aslında kendini nerde iyi hissediyorsan orasıdır memleketin.
meslekte 3,yılım..ailemle kalınca 3.senemde sıfır araba aldım..ve aileme bir çok konuda destek oldum bu anlamda güzel..sonra yapamaz insan..dez avntajı..kendine özel hayatın çok fazla olamıyor.planlarını ailene göre yapıyorsun..karar sizin..
10 Şub 2010, 12:59
Aktif Üye
Ben 7. yılımı çalışıyorum. Göreve başladığımdan beri memleketimdeyim. Çok fazla artıları var tabi. Duygusal açıdan özellikle. Hiçbir zaman kendini yalnız hissetmiyorsun. Çalıştığın okulda rahat oldu mu, bütün dünyayı verseler biyere gitmem diyorsun. Yaşadığım şehir ulaşım,sosyal, külttürel açıdan çok rahat. Çok şükür diyorum sadece...
10 Şub 2010, 18:41
Aktif Üye
Kayıt: 30 Ağu 2009, 18:57 Mesajlar: 156 Konum: anneciğinin yanında
Alıntı:
Gençler bile birbirlerine "Nöğrüyon ortaaam" diyorlar.
Alıntı:
dez avntajı..kendine özel hayatın çok fazla olamıyor.planlarını ailene göre yapıyorsun..
_________________ Demedim mi sana; "kulun işi gücü hangi sebeple düzene girer acaba?" deme; sebepsiz, cihetsiz yaratıcı ben'im ancak. gel bugünün hakkını ver yarını yarın düşünsün
10 Şub 2010, 19:43
Site Gezgini
şimdi memlekette olmak için neler vermezdim görev yaptım yerde ev sobalı kaloriferli ev yok ilçede hergün soba yak hergün ne yiceni düşün bulaşını yıka bıktım valla meb şu tarihi ileri çekse yada asker öğr.saysa da gitsek yaw:))
10 Şub 2010, 20:05
Seçkin Üye
Kayıt: 22 Mar 2008, 10:01 Mesajlar: 512 Konum: Diyarbakır Memleket:Elazığ
goldenboy yazdı:
şimdi memlekette olmak için neler vermezdim görev yaptım yerde ev sobalı kaloriferli ev yok ilçede hergün soba yak hergün ne yiceni düşün bulaşını yıka bıktım valla meb şu tarihi ileri çekse yada asker öğr.saysa da gitsek yaw:))
Bu forumu gezen kullanıcılar: alpaygunes ve 4 misafir
Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz
Bu site, ismi verilen dosyaların kendilerini barındırmamaktadır ve sorumlulukları kaynaklarına aittir.Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin
yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.