|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
gnctnc
Site Gezgini

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 05 Eyl 2008, 9:34 | |
| | Arakdaşlar ben düz liseye bu dönemde atandım.Eğer anadolu lisesine öğretmen gelmezse oradaki dersede ben girecem.Deneyimli öğretmen arkadaşlar andolu ve düz liselerdeki bilgisayar dersleri hakkında bilgi verirlerse çok sevinirim.Birde anadolu lisesi sınavına girmek için 3 yılı doldurmuş olma şartı hala geçerli değilmi?Paylaşımlarınız için teşşekürler...[ | |
|
|
 |
sariyildiz
Aktif Üye

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 05 Eyl 2008, 9:54 | |
| liselerde bilgi ve iletişim teknolojileri adı altında bizim ders. yıllık plana bakarsanız ilköğreitmden çok da farkı yok.windows,office,internek vs.konuları var.ben ileri boyutta anlatıyorum bunları,web sayfası hazırlatmak, excelde karmaşık formüller, accesste veri tabanı gibi.
ayrıca 3 yılı doldurduktan sonra sınava girmeye hak kazanıyosun. | |
|
|
 |
nese1982
Seçkin Üye

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 05 Eyl 2008, 11:00 | |
| | ilköğretimde seviye farklarını bi şekilde kapatıyorduk. ancak lisede bu fark hem daha fazla olacak hemde öğrenciler daha büyük. bu seviye farkını kapatmak için tavsiyeleriniz nedir? | |
|
|
 |
oziie
Aktif Üye

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 05 Eyl 2008, 12:00 | |
| | Bende daha önce hem anadolu hem düz lise bölümüne giriyordum.. Ders olarak farklılık yok - ikisinede aynı dersi veriyorsunuz. Anadolu bölümündekiler anlatılanları daha kolay kavradıkları için - ve de sınıfda gürültü yapmadıkları için daha hızlı işleniyor konular. Aradaki farkı açmamak lazım.. ben serbest bırakıyordum anadluları çok zaman -konularda ileri gidince.Bu da bir nevi ödül olmuş oluyordu | |
|
|
 |
sariyildiz
Aktif Üye

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 05 Eyl 2008, 12:03 | |
| bence liseden kormak yersiz.ben 3 yıldır lisede çalışıyorum ve çok memnunum.ilköğretim çok yorucu oluyor.seviye farkı çok yok bana kalırsa öğrenci milleti hep aynı oyun, msn, internet ilköğretimdeki öğrenciler lisedekilere göre bilgisayara daha ilgililer.
yapılması gereken tek şey anlatılacak konuya hakim olmak.mesela word anlatılacaksa menüleri iyi kurcalamak gerek vs. | |
|
|
 |
oziie
Aktif Üye

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 05 Eyl 2008, 12:18 | |
| Bence de lise daha rahat.. Bir çok arakdaş önyargılı olarak lisede daha çok zorlanacağını düşünüyor ama aslında öyle değil.. Ben 5 sene lisede çalıştım - hiç ilköğretimi düşünmedim. Tayin zamanı bakmıyorum bile ilköğretimlere.Hatta evimin yanında bi ilk öğretim var orayı bile yazmıyorum yıllardır.
Liselerde şimdi çalışmak daha rahat. En zor dönem bakanın af çıkardığı dönem oldu. 10 zayıfı olan öğrenci bile bir üst sınıfa geçirildi.Okullara dinamit yerleştirdiler o af yüzünden resmen. Zaten televizyonlarda okuldaki disiplinsizlerle ilgili bir sürü haber izler olmuştuk.
Af çıkmadığı sürece lise ler bizim için daha rahat. | |
|
|
 |
gnctnc
Site Gezgini

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 05 Eyl 2008, 21:11 | |
| | bencede lisede çalışmak daha kolay olacak.. ama programlama dersleri yok anladığım kadarı ile ..sadece bilşim ve teknolojileri var...sanki bi ara programlama derside veriliyodu?cevap veren ve ilgilenen arakdaşlara teşşekür ederim... | |
|
|
 |
sariyildiz
Aktif Üye

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 06 Eyl 2008, 9:30 | |
| | düz liselerde ve anadolularda programlama yok . | |
|
|
 |
oziie
Aktif Üye

|
| Anadolu liselerinde ve Genel liselerde ders 06 Eyl 2008, 10:00 | |
| Liseler 4 yıla çıkamdan önce bilgisayar 1 ve bilgisayar 2 dersi vardı.. Şimdi bilgisayar 2 yi kaldırdılar.. Bilgisayar 1 e de bilişim teknolojiler dediler.
Eski sisteme tabi olan öğrencilere bilgisayar 2 dersi vardı. Geçen sene eski sistemin son öğrencilerini de mezun ettik - artık bu ders kalmadı.. Geçen sene ben anlatmıştım eski 11 lere basic. | |
|
|
 |
|
|