|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
habilkader
Yeni Üye

|
| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 14 Eyl 2008, 21:13 | |
| Mrb. arkadaşlar.
Çalışmakta olduğum Bilişim Teknolojileri Alanınında 2 tane dal mevcut(Teknik Servis ve Veritabanı programcılığı)
Ve şu an alanımızda sadece 1 tane bölüm şefi kadrosu var. Atölye/Dal şefi kadrosu yok.
Şimdi biz açılan 2 dal için Atölye/Dal şefiliği kadrosu almak istiyoruz ancak
1 ay kadar önce erkek teknik öğretim genel müdürlüğünün yayınladığı genelgede
http://atama.meb.gov.tr/kadro_web_site/kanun_yonetmelik/genelge/Okul_Kurum.pdf
okul yöneticeilerinin ilsise norm sayıları için gerekli bilgileri girmeleri istenmiş ve
8.pragrafında şöyle denilmiş
 |
 |
Norm Kadro Yönetmeliği doğrultusunda Bölüm şefi,Atölye Şefi ve Laboratuar Şefi
norm kadrosunun verilmesi söz konusu olmayıp normun içindeki öğretmene verilen ek bir görev olması sebebiyle ayrıca Dairemize yazışma yapılarak kadro talebinde bulunulmaması.mesleki teknik okul/kurumlarındaki bölüm şefi, atölye şefi ve laboratuar şefleri Norm modülü kurum bilgileri ekranındaki bölüm, atölye ve laboratuar sayıları doğrultusunda görevlendirilme yapıldığından Norm Modülüne bölüm, atölye ve laboratuar sayılarının tam ve doğru olarak
girilmesinin sağlanması ve görevlendirmelerinde bu sayılar doğrultusunda yapılması
gerekmektedir. |
Şimdi bu genelgeden ben şunu anlıyorum
Bundan sonra okullar, Bölüm/alan şefliği ile atöyle/dal şefliği kadrosu talebinde bulunmayacaklar, okul idaresinin ilsise girmiş olduğu bilgilere göre bu kadroları bakanlık olarak biz belirleyip okula tahsis edicez gibi bi anlam çıkarıyorum. Aynı zamanda son cümlede
 |
 |
Norm Modülüne bölüm, atölye ve laboratuar sayılarının tam ve doğru olarak
girilmesinin sağlanması ve görevlendirmelerinde bu sayılar doğrultusunda yapılması
gerekmektedir |
Bu cümleden ne anlamamız lazım ??
İlsise girilen atölye ve Lab sayısına göre görevlendirmeyi kim yapacak. Kadro nerden gelecek ???
ancak geçen yılın eylül ayında da yine bu bilgiler ilsise girilmesine rağmen bizim bölüme dal şefliği kadrosu verilmedi. (Bölümün fiziki şartları da uygun olmasına rağmen Atölye ve Lab sayısı vs.)
şimdi biz yeni dal şefiliği kadrosu alabilmek için ne yapmamız gerekiyor.? | |
|
|
 |
tamram
Süper Üye

| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 14 Eyl 2008, 21:40 | |
| | ee o zaman her atölye için bir şef mi atanacak şimdi. nerdeeee, ama yine de keşke | |
|
|
 |
rtyucel
Süper Üye

| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 14 Eyl 2008, 21:49 | |
| | Sanırım artık okullar bakanlık yerine il'den onaylatıyormuş artık şeflikleri. sizin durumunuzun bir benzeri de şuan benim başımda var. Şeflikleri sanırım ya il MEM ya da Valilik onaylıyormuş. Ben okulların henüz yeni açılmasından dolayı okula henüz dilekçe ile başvurmadım ama önümüzdeki günlerde bölümümüzdeki açık şeflik kadros için başvuru yapacağım. | |
|
|
 |
habilkader
Yeni Üye

|
| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 14 Eyl 2008, 21:54 | |
| rtyucel demiş ki:
 |
 |
Ben okulların henüz yeni açılmasından dolayı okula henüz dilekçe ile başvurmadım ama önümüzdeki günlerde bölümümüzdeki açık şeflik kadros için başvuru yapacağım. |
bizdeki durum açık olan şeflik kadrosuna başvuru yapmak değil
Mevcut dallar için yeni şeflik kadrosu almak yani bizde şu an şeflik kadrosu falan yok | |
|
|
 |
alpozturk2002
Aktif Üye

|
| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 14 Eyl 2008, 22:08 | |
| | Hocam. Ben de 6 ay önce şeflik görevine atandım. O zaman da bu konda bi belirsizlik vardı. Ancak bir genelge çıktı. Şeflik kadroları için Bakanlığa başvuru yapılmasına gerek yoktur, Bölüm atölye olan her yerde kadro otomatik vardır anlamında. Okul müdürü bir duyuru yaptı. Boş olan şefliklere başvuru yapılması için. Ben de başvurdum. İle bildirildi. 1 hafta sonra şeflik görevlendirmem geldi. Kısacası okul müdürünüz bir duyuru yapacak. İstekli olanlar başvuracak. Bir form var yönetici başvuru formu puanların yazılıyor. Okul müdürü 1-15 puan arası verebiliyor. Diğerleri ödül,doktora proje gibi kriterlerden oluşuyor. Sonra uygun olan kişiyi okul müdürü üst yazı ile İle bildiriyor. Sonra şef oluyorsun. Sonra diyorsun ki nerden şef oldum. Öğretmenken daha rahattım diyorsun. Ama devam ediyorsun kölelik yapmaya:) | |
|
|
 |
habilkader
Yeni Üye

|
| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 14 Eyl 2008, 22:16 | |
| Sayın alpozturk2002 hocam verdiğin bilgi için tşk ediyorum.
Bahse konu olan genelgeyi bulmanız mümkünmü yada 1 ay önce yayınlanan ve benim yukarıda linkini verip, alıntı yaptığım genelgeye paralellik içeren bi genelge midir ?? | |
|
|
 |
tamram
Süper Üye

| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 14 Eyl 2008, 22:21 | |
|
 |
 |
Sonra şef oluyorsun. Sonra diyorsun ki nerden şef oldum. Öğretmenken daha rahattım diyorsun. Ama devam ediyorsun kölelik yapmaya:) |
kesinlikleee öyle:lol: | |
|
|
 |
rtyucel
Süper Üye

| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 14 Eyl 2008, 22:24 | |
|
 |
 |
 |
 |
Sonra şef oluyorsun. Sonra diyorsun ki nerden şef oldum. Öğretmenken daha rahattım diyorsun. Ama devam ediyorsun kölelik yapmaya:) |
kesinlikleee öyle:lol: |
Hocam şuan zaten köleyiz. Hiç olmazsa şef olunca bir kılıfın oluyor yaptığın köleliğe | |
|
|
 |
burakserdar
Site Gezgini

| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 15 Eyl 2008, 22:25 | |
| | Bu konuyla ilgili net birşeyler söyleyebilecek bir arkadaş var mı?Biz de 3 lab. var, 4.sü de 1 ay sonra açılacak.Bölüm şefimiz dahil 3 bilişim tekn. öğretmeni var okulda.Ne yapmalıyız, dal şefliği için?Bekleyelim mi?Okula dilekçe mi verelim?Gerçi geçenlerde vermeye çalıştık dilekçeyi ama okula henüz bu konuyla ilgili bir yazı gelmediği için dilekçeyi kabul etmediler. | |
|
|
 |
alpozturk2002
Aktif Üye

|
| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 19 Eyl 2008, 4:18 | |
| | Habil kader hocam. Sizin eklediğiniz genelge de yeterli. Aynı anlamda ama o zaman yayımlanan genelgeyi bulamadım. Ama şu kesin. Alan şefliği için bakanlıktan kadro istemeye gerek yok. İlsis ten alan ve atölye bilgileri girilmiş olacak. Yönetmeliğe göre Bir okulda o alan ile ilgili 1 atölye ve lab varsa bölüm şefi yeterlidir. Ayrıca atölye şefi atanmaz 2 ve 2 den fazla ise atölye şefi atanabilir. Ancak modüler sistemde atölye(dal) şefi ataması yapan bir okul duymadım. Bu kondua idareler beklemek istiyor. dal şefi mi atölye şefi mi? dal şefi diye bi şey yoktur diye düşünüşorum. atölye şefi vardır bence. ancak gerek yok beklemeye. Herşey ortada. Atölye 2 ve 2 den fazla ise atölye şefi istenebilir. Ama hedense yönetimler bunu yapmak istemiyorlar. Halbu ki kendileri için de iyi olur okul için de. Şef ne kadar çok olursa idare o kadar rahat eder. Onların yükü azalır. Bizim okulda 3 alan 1 atölye şefi var. 1 md başyrd 2 müdür yrd var. İkili öğretim yapıyoruz ve okul merkezi olduğu için çok iş oluyor. müdür yrd zorlanıyor.görevimiz olmamasına rağmen bis de orlar gibi idari nöbet tuturak yardımcı oluyoruz ve diğer angaryalarda da yardımcı oluyoruz. kendi görevimizi de yapıyoruz. Bu onların işine geliyor. Şefler olmasaydı çok zorlanırlardı. | |
|
|
 |
mygold
Aktif Üye

|
| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 19 Eyl 2008, 17:00 | |
| | bu konuda şef atamalarının yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar teklif edilmemesi için bir yazı yayınlandığını duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum. bundan haberi olan birisi varsa belki bilgi verebilir. | |
|
|
 |
alpozturk2002
Aktif Üye

|
| Alan/Dal şefliklerindeki belirsizlik 20 Eyl 2008, 18:41 | |
| | Şef atamalırının durdurulması yazısı konumuzla ilgili değil. Memur şeflerle ilgili | |
|
|
 |
|
|