|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 27 Hzr 2008, 15:27 | |
| Laboratuvardaki makinelere imagelarını geri yükledim. Şimdi ağda internet yok. Modemde problem yok. Ana makineye taktığımda doğrudan internete bağlanıyor. Oysa swiche bağlayıp diğer bilgisayarlara internet ulaştırmaya çalıştığımda dns error, yada internet explorer arama sayfasını açamadı gibi bir uyarı penceresi geliyor.
- Switch i resetledim.
- Modemi resetledim.
- İmagı yüklenen makineleri ortak bi etki alanına bağladım.
- İmagı yüklenen makinelerin bilgisayar adlarını değiştirdim.
- Güvenlik duvarını kaldırdım.
- Switch düne kadar sorunsuz çalışıyordu.
yorum getirebilecek arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim. | |
|
|
 |
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 27 Hzr 2008, 15:36 | |
| | Ha bir de bağlandı simgesi görünüyor ama bağlanmıyor bilgisayarlar internete. | |
|
|
 |
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 30 Hzr 2008, 9:18 | |
| DNS adresi görünmüyor, sınırlı bağlantı yada bağlantı kurulamıyor diyor.Düne kadar çalışan ağdaki internet şimdi çalışmıyor? yardımcı olabilecek arkadaş yok mu? | |
|
|
 |
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 30 Hzr 2008, 9:27 | |
| Çalıştır > cmd > netsh winsock reset
bu komutun ne olduğunu bilen var mı internette araştırma yaparken gördüm ama tam olarak ne yaptığını bilmiyorum  | |
|
|
 |
escobar3232
Site Gezgini

| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 30 Hzr 2008, 15:42 | |
| | ip adreslerini manuel ver.sorun cozulecektir. modemine göre. 192.168.2.xxx. xxx kısmını degistir. | |
|
|
 |
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 30 Hzr 2008, 23:45 | |
| hocam otomatik ip verdim. 30 tane makine var. bu sabah tüm makineler internete girdi. bi ara elektrik gitti geldi. sonra gene aynı problem, sınırlı bağlantı yada bağlantı yok. kafayı yiycem. daha düne kadar çalışan internet birden imaj attıktan sonra kayboldu. sanki dalga geçer gibi. bi geldi, sonra tekrar gitti.ne olduğunu valla çözemedim.her modemde dns ve ağ geçidi değişik olur değil mi?modeme göre manuel ip vereyim bari başka çare kalmadı. ve umarım sorun çözülür  | |
|
|
 |
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 01 Tem 2008, 10:58 | |
| elle ip verdim hala yok. forumdaki bir başlıkta aynı problem işlenmiş, ancak orada da sorun giderilememiş tam olarak. Daha önce bu sorunla klarşılaşmış olan arkadaşlar ve çözümü bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.  | |
|
|
 |
DotCom
Seçkin Üye

| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 01 Tem 2008, 12:44 | |
| | modeme elektriği sonradan ver | |
|
|
 |
DotCom
Seçkin Üye

| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 01 Tem 2008, 12:45 | |
| | image da muhtemelen ağı engelleyen yazılım var hangi firmanın kurduğu lab orası nerde? | |
|
|
 |
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 01 Tem 2008, 14:13 | |
| | imajı bir başka arkadaş kendisi almış hocam, daha önceden aynı imaj ile internete bağlanıyordu makineler. normal bakanlık tarafından kurulan bir laboratuvar exper bilgisayarlar var.modemi switchi açtıktan sonra açtım gene olmadı. | |
|
|
 |
|
|