Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
elfi
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    27 Hzr 2008, 15:27Alıntıyla Cevap Gönder

Laboratuvardaki makinelere imagelarını geri yükledim. Şimdi ağda internet yok. Modemde problem yok. Ana makineye taktığımda doğrudan internete bağlanıyor. Oysa swiche bağlayıp diğer bilgisayarlara internet ulaştırmaya çalıştığımda dns error, yada internet explorer arama sayfasını açamadı gibi bir uyarı penceresi geliyor.
- Switch i resetledim.
- Modemi resetledim.
- İmagı yüklenen makineleri ortak bi etki alanına bağladım.
- İmagı yüklenen makinelerin bilgisayar adlarını değiştirdim.
- Güvenlik duvarını kaldırdım.
- Switch düne kadar sorunsuz çalışıyordu.

yorum getirebilecek arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim.
elfi
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    27 Hzr 2008, 15:36Alıntıyla Cevap Gönder

Ha bir de bağlandı simgesi görünüyor ama bağlanmıyor bilgisayarlar internete.
elfi
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    30 Hzr 2008, 9:18Alıntıyla Cevap Gönder

DNS adresi görünmüyor, sınırlı bağlantı yada bağlantı kurulamıyor diyor.Düne kadar çalışan ağdaki internet şimdi çalışmıyor? Crying or Very sad yardımcı olabilecek arkadaş yok mu?
elfi
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    30 Hzr 2008, 9:27Alıntıyla Cevap Gönder

Çalıştır > cmd > netsh winsock reset
bu komutun ne olduğunu bilen var mı internette araştırma yaparken gördüm ama tam olarak ne yaptığını bilmiyorum Confused
escobar3232
Site Gezgini
Site Gezgini

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    30 Hzr 2008, 15:42Alıntıyla Cevap Gönder

ip adreslerini manuel ver.sorun cozulecektir. modemine göre. 192.168.2.xxx. xxx kısmını degistir.
elfi
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    30 Hzr 2008, 23:45Alıntıyla Cevap Gönder

hocam otomatik ip verdim. 30 tane makine var. bu sabah tüm makineler internete girdi. bi ara elektrik gitti geldi. sonra gene aynı problem, sınırlı bağlantı yada bağlantı yok. kafayı yiycem. daha düne kadar çalışan internet birden imaj attıktan sonra kayboldu. sanki dalga geçer gibi. bi geldi, sonra tekrar gitti.ne olduğunu valla çözemedim.her modemde dns ve ağ geçidi değişik olur değil mi?modeme göre manuel ip vereyim bari başka çare kalmadı. ve umarım sorun çözülür Sad
elfi
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    01 Tem 2008, 10:58Alıntıyla Cevap Gönder

Crying or Very sad elle ip verdim hala yok. forumdaki bir başlıkta aynı problem işlenmiş, ancak orada da sorun giderilememiş tam olarak. Daha önce bu sorunla klarşılaşmış olan arkadaşlar ve çözümü bilen arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Crying or Very sad
DotCom
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    01 Tem 2008, 12:44Alıntıyla Cevap Gönder

modeme elektriği sonradan ver
DotCom
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    01 Tem 2008, 12:45Alıntıyla Cevap Gönder

image da muhtemelen ağı engelleyen yazılım var hangi firmanın kurduğu lab orası nerde?
elfi
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(    01 Tem 2008, 14:13Alıntıyla Cevap Gönder

imajı bir başka arkadaş kendisi almış hocam, daha önceden aynı imaj ile internete bağlanıyordu makineler. normal bakanlık tarafından kurulan bir laboratuvar exper bilgisayarlar var.modemi switchi açtıktan sonra açtım gene olmadı.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :(

page generation = 0.16647 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması