|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
safran
Site Gezgini

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 01 Tem 2008, 16:39 | |
| | deneme imkanın varsa farlı switchle dene bazen switchler arıza yapabiliyor. Ben de aynı problemle karşılaşmıştım switchin kablolarını tek tek söküp tek bilgisayara bağladım çalıştırdım sonra diğerlerine bağladım düzelmişti. Pek mantıklı bir çöüm değil ama ben böyle çözmüştüm | |
|
|
 |
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 01 Tem 2008, 17:47 | |
| Bi deneyeyim hocam, zaten herşeyin normal göründüğü bir yapıda nasıl olur da internete bağlanamaz makinelr anlamış değilim, o nedenle herşeyi deniyorum.
coğullu hocam bu arada 192.168.1.1:8080 ile yapılandırmaya giriyor.sadece 192.168.1.1 ile giremiyorum modeme. ama gene de 192.168.1.1 olarak yazdım dns yi, ama olmadı.teşekkür ederim. | |
|
|
 |
fırat23
Yeni Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 01 Tem 2008, 18:53 | |
| | hocam bilgisayar labındaki makineleri açtıktan sonra labdaki güç panelinden swich in elektriğini kes sonra tekrar ver ve biraz bekle tüm makinalar otomatik bağlanacaktır makinaların ip sinide otomatikde bırak manuelde olması çok zor çünkü otomatik olarak almıyorsa manuelde versen çalışmaz | |
|
|
 |
gülenelma
Aktif Üye

| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 01 Tem 2008, 22:42 | |
|
 |
 |
image da muhtemelen ağı engelleyen yazılım var hangi firmanın kurduğu lab orası nerde? |
Katılıyorum. Çünkü aynı şey benim başımada geldi. Normalde bütün okuldaki bilgisayarlarda internete girilebiliyordu. Meb in verdiği bilgisayara bizim müdür mebin verdiği cd le imaj atmış. sonrası felaketti.O bilgisayarı ağa bağladıktan sonra hiç bir bilgisayar bağlanamadı.Tabii bunu hemen anlayamadım. Yukarda yazan herşeyi yaptım. Sınırlı bağlantıdan ancak o bilgisayarı formatlayarak kurtuldum. Yalnız o bilgisayarı ağdan çıkarınca internet bağlantısı var bağlayınca anında gidiyordu. Yani bir okulda interneti felç etmek isterseniz birebir. Düşmanlara falan hediye edilebilir yani... | |
|
|
 |
elfi
Aktif Üye

|
| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 02 Tem 2008, 9:47 | |
| | Ama gülenelma hocam hepsi imajlı değil, bazı makinelerin anakartları farklı olduğu için onlara format atmıştım, driverlerini yükledim. Onlarda da internete bağlanmıyor.Acaba imaj yüklenen makineler switchi mi etkiliyor. | |
|
|
 |
gülenelma
Aktif Üye

| Ağdaki makinelerde internet açılmıyor, yardım :( 02 Tem 2008, 14:38 | |
| | Olabilir, imagelı olanlardan birini yeniden yükleyip sadece onu ağa bağlayıp ve deneseniz belki işe yarar.. | |
|
|
 |
|
|