|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
marat
Site Gezgini

| Ağda yavaşlama 30 Ekm 2007, 12:15 | |
| Arkadaşlar 20 + 1 Vestel bilgiteknoloji sınıfım var. Sınıftaki bilgisayarlar açıldığında idarenin bilgisayarlarının internet bağlantıları yavaşlıyomuş. Bu sizde de oluyormu. Çözümü için herhangi bir yol var mı? Swichlerde arıza olabilir mi sizce?  | |
|
|
 |
bilsek
Yeni Üye

|
| Ağda yavaşlama 30 Ekm 2007, 12:26 | |
| aynı sorun bendede var ne yaptıysam bir türlü hızlanmadı çözümü bilen bir arkadaş varsa yazarsa sevinirim
 | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1320 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| Ağda yavaşlama 30 Ekm 2007, 12:28 | |
| | internet hızının yavaşlaması normaldir öğrenciler cekirge gibi saldırınca internete bende netoptan engellemek durumda kalıyorum ama ağ hızı için birşey diyemem teknik bir mesele olabilir.. aradaki switchlerle ilgili olablir hem okdarda ağda veri trafiği olacağını sanmıyorum öğrenciler yada başkası ağı kullanmaz okadar | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

| Ağda yavaşlama 30 Ekm 2007, 12:33 | |
| Yani okula gelen internet bellidir 512Kbps.
Oda filtrelerden dolayı yavaş çalışır sonrada bunu paylaşmaya kalktığımızda iyice yavaşlamış olur yani çözüm yok telekomdan daha iyi bir alt yapı sağlanması filtrelerin kaldırılması şart! | |
|
|
 |
marat
Site Gezgini

| Ağda yavaşlama 30 Ekm 2007, 12:54 | |
| Arkadaşlar birlik olup bir dilekçe hazırlasak ve bağlatın hızını arttırmak için milli eğitime versek nasıl olur. | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

| Ağda yavaşlama 30 Ekm 2007, 13:58 | |
| | iyi fikir derim ama yapılan anlaşmaların şuanda fesedilmesi gerek ama değerlendirilebilir zaten verim almıyoruz bazen inanın akşama kadar internet yok bazende öyleye kadar yok verim nasıl olcak .. hız artmış ama internet olmadıktan sonra anlamı yok..takdir sizin | |
|
|
 |
melihce
Site Gezgini

| Ağda yavaşlama 30 Ekm 2007, 14:26 | |
| | meb in tahsis ettiği bağlantı lab içindir. idare, öğrt odası felan için ayrı bir hat alınmalı. hem ordan da rapid engeli felan olmaz topu topu verecekleri 49 ytl. her bir halta bir dünya para ödüyorlar 1mb bağlantıyamı para ödeyemeyecekler. | |
|
|
 |
gökalp
Seçkin Üye

| Ağda yavaşlama 30 Ekm 2007, 20:53 | |
| Arkadaşlar aynı sorun bendede var. Labdan(15+1) nete girildiği zaman net çöküyor. modem kapatıp açtıktan sonra tekrar geliyor.
yukarıda tüm söylediklerinize katılıyorum ama bir çözüm bulunması gerekli değil mi öğrenciye Internet anlatacaksın ama uygulatamayacsın ne acıklı bir durum değilmi?
yapılması gereken melihce hocamın dediği gibi ama bunu çalıştığım iki okuldada dile getirdim sonuç ters tepti.  | |
|
|
 |
|
|