|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
aitor
Seçkin Üye

| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 10:55 | |
| | Arkadaşlar bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Bilgisayar sınıfında 2-3 bilgisayar problem olmadan internete bağlanıyor. Ama bilgisayarların hepsi birden internete bağlanmaya çalışınca bu sefer hiçbiri internete bağlanamıyor. Ben modemden şüpheleniyorum. Sizinde bu konuyla alakalı bilğilerinizn bekliyorum... | |
|
|
 |
firat76
Yeni Üye

| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 11:25 | |
| | Ağ ayarların,kullandığın işletim sistemi,modem hakkında bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım. | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1320 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 11:40 | |
| | hocam haklı bilgileri birazdaha acarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz switchten kaynaklanabilir | |
|
|
 |
aitor
Seçkin Üye

| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 11:48 | |
|
 |
 |
Ağ ayarların,kullandığın işletim sistemi,modem hakkında bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım. |
Ağdaki bütün bilgisayarlara ip arresleri tek tek elle girdim. Bütün bilgisayarların işletim sistemi xp. modemin markası alled design diye bi marka. Switch ise zyxel.. Galiba istenilen bilgiler bunlardı... | |
|
|
 |
firat76
Yeni Üye

| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 11:53 | |
| tahminde bulunarak yazmaya çalışıyorum; işletim sistemin Xp ise ağdaki pclere aynı adı vermemen lazım. ben lab-1 , lab-2 gibi ardışık adlar veriyorum. Bide çalışma grubuna aynı ismi veriyorum. Bu özellikleri değiştirebilmen için bilgisayarım sağ klik özellikler'den bilgisayar adı sekmesine gelip değiştire tıklayarak isimleri değiştirebiliriz. tekrar başlatma gerektirir bu işlem.
Ağda aynı ada sahip pc'ler Ip no almayı engeller hataya sebep olur. | |
|
|
 |
firat76
Yeni Üye

| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 11:57 | |
|
 |
 |
 |
 |
Ağ ayarların,kullandığın işletim sistemi,modem hakkında bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım. |
Ağdaki bütün bilgisayarlara ip arresleri tek tek elle girdim. Bütün bilgisayarların işletim sistemi xp. modemin markası alled design diye bi marka. Switch ise zyxel.. Galiba istenilen bilgiler bunlardı... |
Alt ağ maskesi 255.255.255.0 da Önemli olan DNS'i doğru vermek..
Bence bu kadar işle uğraşmaktansa ip noları otomatik alsın bi engeli yoksa modem için..
birde yukarda bahsettiğim gibi pclerin isimlerini kontrol et belki aynı olanlar vardır..
Siz yine şanslısınız ben hala ethernet kartının driver'i yüzünden Win98 kullanmak zorundayım.. | |
|
|
 |
aitor
Seçkin Üye

| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 13:26 | |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Ağdaki bütün bilgisayarlara ip arresleri tek tek elle girdim. Bütün bilgisayarların işletim sistemi xp. modemin markası alled design diye bi marka. Switch ise zyxel.. Galiba istenilen bilgiler bunlardı... |
Alt ağ maskesi 255.255.255.0 da Önemli olan DNS'i doğru vermek..
Bence bu kadar işle uğraşmaktansa ip noları otomatik alsın bi engeli yoksa modem için..
birde yukarda bahsettiğim gibi pclerin isimlerini kontrol et belki aynı olanlar vardır..
Siz yine şanslısınız ben hala ethernet kartının driver'i yüzünden Win98 kullanmak zorundayım.. |
firat 76 hocam söylediklerin hepsi yapılı zaten. Ayarlar tam oldak yapıldı. Çalışmı grupları aynı, bilgisayar isimleri farklı ama dediğim gibi 2-3 bilgisayar internete rahatlıkla giriyor ama hepsi birlikte girmeye çalışınca ya çok yavaşlıyor ya da bağlantı kesiliyor.... | |
|
|
 |
dagi
Site Gezgini

|
| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 13:42 | |
| modemde ısınma oluyor mu? buna benzer bir olayla karşılaştım modemi 10 dk kadar dinlendirice sorun gideriliyordu 2 -3 saat kullanım sonunda aynı sorun başlıyordu iş biraz uzun olacak ama emanet bir modem getir bir dene ,ben modemi değişice sorun kalmadı,ısınıp ısınmadığına dikkat et.  | |
|
|
 |
aitor
Seçkin Üye

| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 14:28 | |
| | evt dagi hocam modem baya bi ısınıyor. Modemi açıp kapatmak gerekiyor. Bende dediğim gibi modemden şüpheleniyorum. | |
|
|
 |
alpago
Site Gezgini

|
| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 14:41 | |
| | Yada başka bi çözüm için ana bilgisayara server işletim sistemi kur orada da DHCP çalıştır. Bilgisayarlara ip'leri modem değil ana bilgisayar dağıtsın. | |
|
|
 |
alpago
Site Gezgini

|
| Ağda İlginç Problem 03 Ekm 2007, 14:43 | |
| | Yada başka bi çözüm için ana bilgisayara server işletim sistemi kur orada da DHCP çalıştır. Bilgisayarlara ip'leri modem değil ana bilgisayar dağıtsın. | |
|
|
 |
|
|