Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

ağda bazı bilgisayarlar ağa bağlanmıyor

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
cico76
Yeni Üye
Yeni Üye

ağda bazı bilgisayarlar ağa bağlanmıyor    14 May 2008, 10:10Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar okulda toplam 31 tane bilgisayar ağa bağlı fakat bunların 3 tanesi sınırlı bağlantı uyarısı veriyor ve ağa bağlanmıyor. hep de aynı 3 bilgisayar bağlanmıyor. fakat elle ip numarası verdiğimde bağlanabiliyorum. ethernet kartlarını kaldırdım yeniden kurdum fakat yine de bağlanmıyorum. bilgisayar 169 ile başlayan bir ip numarası atıyor.ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum
dus__sokagi
Yeni Üye
Yeni Üye

ağda bazı bilgisayarlar ağa bağlanmıyor    03 Hzr 2008, 23:19Alıntıyla Cevap Gönder

bence öncelikle kablonun her iki ucunu tekrar çak. Eğer olmazsa bütün bilgisayarları ve modemi kapat ve modemden başlamak üzere sırayla bütün makinaları aç. Yine olmazsa modem fazla ip dağıtamıyordur.
wes
Aktif Üye
Aktif Üye

ağda bazı bilgisayarlar ağa bağlanmıyor    03 Hzr 2008, 23:22Alıntıyla Cevap Gönder

hiçbir şekilde bağlanmıyor mu?
mesela sadece o 3 bilgisayar ve anabilgisayarı açtığında bağlanabiliyor mu?
eğer bağlanıyorsa Modemin dhcp sunucusu fazla ip vermiyor demektir,
eğer bağlanmıyorsa başka ethernet kartlarıyla tekrar denemeni ve kabloları kontrol etmeni öneririm.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

ağda bazı bilgisayarlar ağa bağlanmıyor

page generation = 0.14580 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması