|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
ersin_sisman
Tecrübeli Üye

Kayıt: 17 May 2007 Mesajlar: 1093 Konum: Midyat-->MALATYA |
| Ağa bağlı ama internet yok??? 05 Ekm 2007, 14:32 | |
| | Arkadaşlar okulumda vestel lab var ve wireless modemden ağa bağlanılıyor. her bilgisayarda ağ var ve internette var ama sadece bir idarecimin bilgisayarında internet yok ama ağda birbirimizi görüyoruz. Kablonun ucunda biraz ezilme var aceba bundan dolayı internet gelmiyor olabilir mi? Yani ağ olupda kablodaki eziklikten dolayı internetin olmaması söz konusumu. değilse bunun nedeni ne olabilir. Teşekkürler. | |
|
|
 |
gizemkar
Onursal Üye

Kayıt: 06 Eyl 2007 Mesajlar: 1320 Konum: Artvin & Balıkesirli |
| Ağa bağlı ama internet yok??? 05 Ekm 2007, 14:49 | |
| | hocam internet explorerden olabilir microsofta sıkıntı cok ağda görmekten ziyada erişip veri trasnsferi yapabiliyrmusunuz? önemli olan bu...ağ olupda kablodaki eziklikten dolayı internetin olmaması söz konusu olmaz bence..bilgiler aynı yoldan gidip geliyo mozilla falan kurun internet seceneklerindeki bağlantı sekmesinde ayarlar var yerel ağ için proxyi otomatik algılayı işaretlyin bazen sıkıntı olabliyr | |
|
|
 |
Hayat
Aktif Üye

| Ağa bağlı ama internet yok??? 05 Ekm 2007, 15:02 | |
| | tcp/ip ayarına da bak hocam. otomatik ip verilmemişse bu ağda problem yaratmadığı halde internet erişiminde yaratıyor. Benim labda tüm pclere elle ip verilmişti. hepsi birbirini ağda görüyordu. ağda çakışma olmuyordu ama belli ki nette çakışma oldu hiçbiri internete bağlanmıyordu. Ben de otomatik ip ayarladım hepsini sorun ortadan kalktı. | |
|
|
 |
nedenben
Seçkin Üye

| Ağa bağlı ama internet yok??? 05 Ekm 2007, 15:21 | |
| evet hocam bence de otomatik ip verin
eğer otomatik ip de nete girmiyorsa elle verin
diğer bilgisayarlardan önce bu verdiğiniz bilgisayarı açın ki otomatik olanlar onun ipsine konmasın
bende de tam tersi ağı görmüyor nete giriyor:) | |
|
|
 |
seyyah35.5
Aktif Üye

| Ağa bağlı ama internet yok??? 05 Ekm 2007, 16:45 | |
| | hocam tcp/ip ayarlarından yeğlenen DNS sunucusu yazan yere modemin ip'sini yazmayı bi deneyin | |
|
|
 |
ersin_sisman
Tecrübeli Üye

Kayıt: 17 May 2007 Mesajlar: 1093 Konum: Midyat-->MALATYA |
| Ağa bağlı ama internet yok??? 05 Ekm 2007, 17:21 | |
| Arkadaşlar sorun kablodanmış. Ip adresi zaten otomatikti. ezik kabloyu değiştirdim sorun ortadan kalktı. buda gösteriyorki eternet kablosunun içinde ağa bağlanmak ve internete girmek için gereken teller farklıymış. Ne dersiniz burdan bu sonuç çıkarmı arkadaşlar?  | |
|
|
 |
karinca_52
Süper Üye

| Ağa bağlı ama internet yok??? 05 Ekm 2007, 18:00 | |
| | kablolarda ters bağlantı olabilir veya modem de sorun olabilir | |
|
|
 |
mefete
Seçkin Üye

| Ağa bağlı ama internet yok??? 05 Ekm 2007, 18:37 | |
| Evet benim başıma çok geldi bu problem...Kablo zarar görmüş ise...İnternete girmiyo...Ama ağı görebiliyorsunuz.
Çok garip hep aynı yermi eziliyor diye düşündüm... | |
|
|
 |
g_kalp
Site Gezgini

| Ağa bağlı ama internet yok??? 12 Ksm 2007, 16:10 | |
| | sorunun düzelmesine sevindim.. | |
|
|
 |
|