Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Ağa bağlı ama internet yok???

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
YazarMesaj
ersin_sisman
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Ağa bağlı ama internet yok???    05 Ekm 2007, 14:32Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar okulumda vestel lab var ve wireless modemden ağa bağlanılıyor. her bilgisayarda ağ var ve internette var ama sadece bir idarecimin bilgisayarında internet yok ama ağda birbirimizi görüyoruz. Kablonun ucunda biraz ezilme var aceba bundan dolayı internet gelmiyor olabilir mi? Yani ağ olupda kablodaki eziklikten dolayı internetin olmaması söz konusumu. değilse bunun nedeni ne olabilir. Teşekkürler.
gizemkar
Onursal Üye
Onursal Üye

Ağa bağlı ama internet yok???    05 Ekm 2007, 14:49Alıntıyla Cevap Gönder

hocam internet explorerden olabilir microsofta sıkıntı cok ağda görmekten ziyada erişip veri trasnsferi yapabiliyrmusunuz? önemli olan bu...ağ olupda kablodaki eziklikten dolayı internetin olmaması söz konusu olmaz bence..bilgiler aynı yoldan gidip geliyo mozilla falan kurun internet seceneklerindeki bağlantı sekmesinde ayarlar var yerel ağ için proxyi otomatik algılayı işaretlyin bazen sıkıntı olabliyr
Hayat
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağa bağlı ama internet yok???    05 Ekm 2007, 15:02Alıntıyla Cevap Gönder

tcp/ip ayarına da bak hocam. otomatik ip verilmemişse bu ağda problem yaratmadığı halde internet erişiminde yaratıyor. Benim labda tüm pclere elle ip verilmişti. hepsi birbirini ağda görüyordu. ağda çakışma olmuyordu ama belli ki nette çakışma oldu hiçbiri internete bağlanmıyordu. Ben de otomatik ip ayarladım hepsini sorun ortadan kalktı.
nedenben
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Ağa bağlı ama internet yok???    05 Ekm 2007, 15:21Alıntıyla Cevap Gönder

evet hocam bence de otomatik ip verin
eğer otomatik ip de nete girmiyorsa elle verin
diğer bilgisayarlardan önce bu verdiğiniz bilgisayarı açın ki otomatik olanlar onun ipsine konmasınSmile

bende de tam tersi ağı görmüyor nete giriyor:)
seyyah35.5
Aktif Üye
Aktif Üye

Ağa bağlı ama internet yok???    05 Ekm 2007, 16:45Alıntıyla Cevap Gönder

hocam tcp/ip ayarlarından yeğlenen DNS sunucusu yazan yere modemin ip'sini yazmayı bi deneyin
ersin_sisman
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Ağa bağlı ama internet yok???    05 Ekm 2007, 17:21Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar sorun kablodanmış. Ip adresi zaten otomatikti. ezik kabloyu değiştirdim sorun ortadan kalktı. buda gösteriyorki eternet kablosunun içinde ağa bağlanmak ve internete girmek için gereken teller farklıymış. Ne dersiniz burdan bu sonuç çıkarmı arkadaşlar? Smile
karinca_52
Süper Üye
Süper Üye

Ağa bağlı ama internet yok???    05 Ekm 2007, 18:00Alıntıyla Cevap Gönder

kablolarda ters bağlantı olabilir veya modem de sorun olabilir
mefete
Seçkin Üye
Seçkin Üye

Ağa bağlı ama internet yok???    05 Ekm 2007, 18:37Alıntıyla Cevap Gönder

Evet benim başıma çok geldi bu problem...Kablo zarar görmüş ise...İnternete girmiyo...Ama ağı görebiliyorsunuz.
Çok garip hep aynı yermi eziliyor diye düşündüm...
g_kalp
Site Gezgini
Site Gezgini

Ağa bağlı ama internet yok???    12 Ksm 2007, 16:10Alıntıyla Cevap Gönder

sorunun düzelmesine sevindim..
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Network (Ağ) ve Internet Teknolojileri

Ağa bağlı ama internet yok???

page generation = 0.16184 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması