Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Stajyer Bilgisayar Öğretmeni

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
spontan
Aktif Üye
Aktif Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 20:55Alıntıyla Cevap Gönder

Benim görev yaptığım okul biraz problemli. bu ilçede benden başka 18 tane aday öğretmen var hiçbiri benim yaşadığım olumsuzlukları yaşamamışlar. Arada bir durduk yere hiç sebep yokken üstü açık veya kapalı adaylıkla ilgili tuhaf tehditler alıyorum. Bunun sebebi ise benle alakası olmayan görevleri bana yaptırmak için adaylık olayını kullanmaları. işin garip yanı hiç bir işe yapmam demiyorum. Özlük hakkı denen şey henüz benim okuluma uğramadı. yani şu an benim hiçbir özlük hakkım yok. varsa da kullanamıyorum. ne iş verilirse yapıyorum artık. yine de sanki çocuğa davranır gibi tuhaf tavırlarla karşılaşıyorum. hatta bazen kendimi öğrenci gibi hissediyorum. öğretmenlik mesleğinden de soğudum.
Sorum şu aslında: Adaylığımı kaldırmama gibi bi durum olduğunda ne yapmam gerekir? Aslında adaylığımın kalkmaması için bi sebep yok ama burda aşırı derecede gruplaşma var ve daha önce bir öğretmeni uğraştırmışlar sanırım adaylık konusunda. ama sonunda kaldırmışlar. tayin isteyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum. onları da Allaha havale ediyorum...
emily_deu
Aktif Üye
Aktif Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:09Alıntıyla Cevap Gönder

hocam abi değilim ama şunu diyeyim Smile
adaylığın kalkmasını sadece okul idaresi belirlemiyor, 1. sicil amirin olan müdürün adaylığının kalkmaması için sana düşük puan verse bile bu durumu gerekçeleriyle birlikte ilçeye açıklamak zorunda kalır, yani ona da hesap sorulur... Exclamation
ayrıca her denileni yapmaktan vazgeç, mutlaka her işe yetişmeni engelleyen bahanelerin vardır ve olacaktır, kendi hakkını kendin koruyabilmelisin... Wink en kötü ihtimalle askerlik yapar gibi şafak sayarsın, sayılı gün çabuk geçer... Smile
ergecan
Site Gezgini
Site Gezgini

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:10Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam geçmiş olsun.. Boyun eğmeyin aday öğretmen olmanız eziyet çekeceğiniz anlamaına gelmez, ancak istenilen görevleri yapmanız iyi olur, bence biraz Hallederiz felsefesini uygulayın, ve sallayın biraz, değeriniz anlaşılsın.. Bu arada stajer olduğunuz için biraz daha fazla okulda vakit geçirmeniz istenecektir. Adaylık kalkmama diye bir durum olacağını zannetmiyorum kaldırmazsa beraber soruşturma geçirir ve sizi de başka bir okula gönderirler en fazla, bunuda hiç bir Müdür çok büyük bir olay olmadan göze almaz..
Adaylık kaldırmam sözlerine keyfin bilir diyen tavır takın geç gitsin Hocam. Ve kendini ezdirme Dişini göster biraz.. Öğretmenlik çok güzel siz Çocuklar için oradasınız başkalarının eksiklerini kapatmak veya ezikliklerini size yönlendirmelerine izin vermeyin derim.
osiris
Seçkin Üye
Seçkin Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:12Alıntıyla Cevap Gönder

kimse bişey yapamaz
özygt
Aktif Üye
Aktif Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:21Alıntıyla Cevap Gönder

Aynı sorunlar bende var arkadaşım bende stajerim okulda 80 tane bilgisayar .Sürekli birileri bişeyler istiyo.Ve sanki bilgisayar dersi gereksizmiş gibi davranıyolar.Hatta bugün m.yardımcısı hangi sınıfa dersin var dedi diğer hocaların içinde 8 sınıf ama şubesini bilmiyorum dedim.Herkes garip garip baktı.1 dönem geçti hala öğrenemedin mi ders programın dediler.Halbuki 29 saat derse giriyorum bütün sınıfları sınıftan alıp laba getiriyorum Diğer öğretmenler de öğretmenler odasında kos kos oturuyo.Okul bittiğinde hepsi çekip gidiyo ben ise okuldan bir türlü çıkamıyorum.Stajerliğimin bitmesini sabırla bekliyorum.Dert yandığımda ise sen bilgisayarcısın her işi yapacaksın diyolar okulda toz içindeki kasaları kucağımda taşımaktan bıktım
spontan
Aktif Üye
Aktif Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:27Alıntıyla Cevap Gönder

ben 1 gün okulda çekim olacak diye doğru düzgün ders anlatamadım. amele gibi elimde projeksiyon makinesiyle dolaştım okulun içinde. artık öğrenciler bile bana iş buyurmaya başladılar. diğer bilgisayarcı öğretmen arkadaşın bana çok zararı oldu. fazla ayrıntıya girmeyeceğim. ama yorumlar için teşekkür ediyorum. 2 dk projeksiyon takıp sökmek için akşam 7 den 9:30 a kadar okulda kalıyorum seminerlerde. bazen bieşy taşıncaksa ona bile yardım ediyorum. işin garibi okul hizmetlisinine bile sözleri geçmiyor. böyle giderse dişimi göstericem ama olumsuzluklar psikolojimi etkiliyor. güzel üniversite yıllarından birden böyle kurtlar sofrasına düşmek kötü oldu. hiç hayal ettiğim gibi değil. ben yazılımcıyım bilmediğim programlama dili hemen hemen yok gibi. donanımda kendimi geliştirmeliymişim. özel sektör gibiler. sanki öğretmenlik mesleğini onlar verdiler bana. işin garibi donanımdan da anlıyorum. işlemci felan tamir etmemi bekliyolar galiba. anlamadım amaçları ne. bi öğretmen arkadaş adaylığını kullanıp sana iş yaptırmak istiyolar felan dedi.ayrıca 11. sınıfta seçilen branşlar yazılımla ilgili. web tasarımı,veri tabanı... seneye donanım açalım diye bastırıyolar. ayrıca 15 temmuza kadar gidemezsin felan dedi bi müdür yardımcısı şakayla karışık. beni yazın tutmaya hakları var mı ki. çok yazdım galiba. ama çok doluyum
ilon
Aktif Üye
Aktif Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:32Alıntıyla Cevap Gönder

Sınav falan yoksa 1 temmuzdan sonra seni tutamazlar....
spontan
Aktif Üye
Aktif Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:35Alıntıyla Cevap Gönder

evet özygt senin yaşadıklarını da ben yaşıyorum. her işi yapıp da hiçbir iş yapılmamış gibi davranıyolar. hepsini anlatmadım. benden haftasonu kurs açmamam için imza istedi müdür yardımcısı. bende imzalamadım ben açarım kurs diye. m. yardımcısının branşı sözel bi branş ama bilg. belgesi varmı. o kağıdı imzalamadım diye benle o kadar çok uğraştılar ki. keşke imzalasaydım dedim. şimdi de okulun kamera sistemi için benim öğretmen bilgisayarımı istediler. önce olmaz dedim sonra 1. dönem aklıma geldi hemen alın götürün dedim:) alın deyince vazgeçtiler anlamadım... 1. dönem her gün bir olumsuzluk yaşıyodum ve eve hep suratı asık gidiyodum. çok zor. bi de sinsi öğretmenler var. onlara hiç girmiycem. ilk günlerde benle samimi olup tuhaf tuhaf dedikodular yaptılar. şu şöyledir bu böyledir. ben hiç bi yorum yapmadım. sonunda öğrendim ki bi gruplaşma var ve kendi arkadaşları dışındakileri kötülüyolar. ben hiç böyle beklemiyordum:(((
spontan
Aktif Üye
Aktif Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:38Alıntıyla Cevap Gönder

aysarg okul site adresin ilgimi çekti. ben sakaryada okudum. özledim oraları. öğrenciyken sevmiyodum da şimdi anladım sakaryanın kıymetini
@lperen
Süper Üye
Süper Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:46Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam yazdığın mesajı görünce seni bu duruma sokanlara/itenlere "Allah belanızı versin!" demek geldi içimden... ama demiyorum. Shocked
spontan
Aktif Üye
Aktif Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:53Alıntıyla Cevap Gönder

ben öle demiyorum hocam. bana yaşattıklarını onların da bi şekilde yaşamalarını istiyorum. bu yazdıklarım sadece bi kısmı. hepsini yazmadım. çünkü her gün yeni bişeyle karşılaşıyorum. tek korkum adaylık süremi uzatmaları. ben seneye tayin istiycem ALLAH nasip ederse. adaylığımı kullanıyolar ya o yüzden uzarsa işlerine gelir. 2 tane rehberlik bi kulüp dersim var hepsi fahri. hem de okulun en sevilmeyen en kurallara uymayan sınıfına...
@lperen
Süper Üye
Süper Üye

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum    28 Şub 2008, 21:56Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam dua et, sabret...

Bu arada adaylığına hiç birşey olmaz, yeterki sen kendi görevlerini eksizsiz yerine getir.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Stajyer Bilgisayar Öğretmeni

aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum

page generation = 0.19128 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması