|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
seyma
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 28 Şub 2008, 21:58 | |
| | adaylığınızı kaldırmama durumları olmaz bence hiç korkmayınn... | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 28 Şub 2008, 21:58 | |
| | tşkler... gerçekten rahatladım... | |
|
|
 |
edersoy
Site Gezgini

| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 11:46 | |
| | Arkadaşlar öyle her işi yapmayın, önce fazladan yaptığınız işler sonra bir bakıyorsunuz göreviniz olmuş. Ben ilk atamamın yapıldığı okulda aynı hatayı yapyım her işe koşardım. Bir kere bile ne taktir ne teşekkürle ödüllendirilmedim. Hiç bir şey yapmayan müdürün hemşerileri alırdı ödülleri 4 sene çalıştım orada bi süre sonra bazı şeyleri yapmaya bazılarınada hallederiz demeye başladım. Sonra şu anda çalıştığım okula geldim. Burada neredeyse benden faazladan hiç birşey istemiyorlar. Okul kütüphanesine alınan bil. bile müdür bey kendisi kurdu. bir şey istediğinde de hep teşekkür ediyor. Eski okul da nerde. Geçen sene burada bi tiyatro çalışması vardı ben de müzikleri buldum. Gösteride çaldım falan. Bi baktım elimde teşekkür belgesi hiç beklemiyordum. Eski okulumda hazırladığım bir sunu ve müziklerle ilçe de şiir yarışmasına katılmıştık. Diğer arkadaşlarda çok emek harcamıştı ve 1. olduk. Ödül mü? Nerdeeeee Böyle olunca insanda hiç istek kalmıyor. | |
|
|
 |
özygt
Aktif Üye

| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 12:06 | |
| | Valla arkadaşım bende stajerim senin yaşadığın durumları yaşıyorum şu anda.Bende artık söyledikleri işi hemen yapmıyorum 2-3 gün bekliyorum.Bazı işleride yapamadım demeye başladım bakalım böyle nasıl olacak.İnşallah düzgün bi okula düşerim şu stajeliğim kalkarda. | |
|
|
 |
PressAnyKey
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 12:33 | |
| arkadaşlar unutmayın ki Milli Eğitim'de kim çok iş yapıyorsa bütün işleri o yapar. yani bu işi a yaptı bunuda b yapsın yok. a onu yaptıysa b nin işinide yapar c ninkinide. güzel nöbet tutarsın "sen güzel nöbet tutuyorsun" deyip ikinciyi verirler. çalışıp bt sınıfını toparlarsın, "sen bilgisayarları iyi yapmışsın " deyip evdeki blgisayarlarını yaptırmaya çalışırlar. benim felsefem artık "Cahillik mutluluktur"
Bunları 4 senede 5 okulda görev yapmış biri olarak söylüyorum.
Bu arada stajerliği kaldırmamak hiç bir idarecinin işine gelmez. çünkü ilk başta kendileri soruşturmalarla, raporlarla uğraşmak zorunda kalırlar. | |
|
|
 |
esyav
Aktif Üye

| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 12:36 | |
| Hocam Öncelikle Allah kolaylık versin. İnsanın bir işi severek yapması için önce ortamı sevmesi gerekiyor. Çok takma kafana bunları.
Birincisi senin stajyerliğini kaldırmaması için çok büyük nedenler lazım. Örneğin öğrenci dövmek, yüz kızartıcı suç v.b. gibi.
Oldu da yine kaldırmadı ise seni başka bir müdürün idaresine veriyorlar yani okulunu değiştiriyorlar. Sen kafana takacağına bırak onlar taksınlar. Ezdirme kendini sakın. Eğer sen ipleri ellerine verirsen kusura bakma ama kukla olursun. Bana göre bir müdürün elindeki en değerli personel Bilgisayar Öğretmenidir.
Her şey karşılıklı olur. İyiye iyi kötüye kötü davranacaksın. | |
|
|
 |
mkpatriot
Seçkin Üye

| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 12:48 | |
| Sayın hocam senin korkuların sadece senin kafanın içinde ,stajerliği kalkmayan öğretmen galiba yokturdur.Stajerlere bu şekilde davranan öğretmen ve idarecilerin ise yaptıkları yanlarına kar olarak kalır,burada sizin yapacağınız.korkularınızı kafanızdan silip işinizi yapıp haklarınızı en iyi şekilde öğrenmek olacaktır.Bu arada size bu tiripleri yapan arkadaşlarında hiçbir haklarını bilmediklerine iddaya girerrim,siz haklarınızı biraz öğrenin onlar sap gibi ortada kalacaklardır.Höddddddddd deyi vereceksin arada sen denileni yaptıkça onlarda yaptırmak isteyecektir.Zaten haklarını tam olarak bilsen bunlarda olmaz.
O sizin stajerliğinizi yakacak arkadaşlarda kusura bakmayın ama onu göze alamaz.Bir şeklide göze alınır vatan hayini veya öğrtemnlik liyakatalarını üzerinizde taşımas iseniz ,onları taşımayan insanlarda bu devirde üniyi pek bitiremiyolar. | |
|
|
 |
eminkadi
Aktif Üye

| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 12:51 | |
| Hocam mümkün olduğu kadar idare ile iyi geçinin. Ama baktınız üzerinize çok geliyorlar:
1. Verilen işi sürüncemede bırak,
2. Aylık 4 günlük sevk hakkını kullan,
3. Dosyalarını güzel hazırla.
4. Derslerine saatinde gir çık. Nöbet yerinden ayrılma
5. Stajerlik görevlendirmelerini yazılı al.Haftalık stajerlik çalışmalarının hangi günler olduğunu öğren o günler dışında okulda kalma.
Ama asla sana idare ile ters düşmeni tavsiye etmem. Öyle sana bir ders programı yaparlar haftanın 5 günü okulda vakit geçirmek zorunda kalırsın. Bu stajerlik ile de alakalı değil. | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 22:47 | |
| haftanın 5 günü okuldayım zaten. 44 saat ders alıyorum. bana 2 tane rehberlik 1 tane de klup verdiler. rehberlik ve kulup için ek ders alıyorum sanıyordum. alamıyosun dediler. ayrıca bugün döseneti yüklerken müdürün bilgisayarı çöktü. çökme sebebi de virüs yuvası olmuş ve yeni kamera sistemi kurmuşlar kaldıramadı bilgisayar. bana gelmiş müdür yardımcısı nasıl çöker diye hesap soruyo. ben uğraşıyorum. çökertiyolar bana hesap soruyolar.... ya insanlar kişiliksiz olunca herşey oluyor. iftira bile atarlar. zira önceki bilgisayarcı da bana çok kötü davrandı. tüm işleri üstüme yıkmak için idareye başka bana başka oynadı nitekim tüm işler bana kaldı. benim rehber öğretmenimdi. sonra onun rehberliğini benden aldılar. eski bilgisayarcı ben dersteyken hiç bana sormadan tüm sınıfı alıp sınav yapıyodu ben de salak gibi sınıf arıyodum. ya herkes kendince krallığını kurmuş. yalnız işleri yaptıktan sonra müdür teşekkür ediyo ama bi müdür yardımcısı var çocuk azarlar gibi konuşuyo. bu terbiyesizliği karşısında hiç bişey söylemiyorum sallamıyorum dinlemiyorum çekip gidiyorum .
ha bu arada benim için toplantı yapıp sabah 8 akşam 5 okulda kalmam gerektiğini söylediler ilk dönem.
bu nasıl olur? | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 22:51 | |
|
 |
 |
Hocam mümkün olduğu kadar idare ile iyi geçinin. Ama baktınız üzerinize çok geliyorlar:
1. Verilen işi sürüncemede bırak,
2. Aylık 4 günlük sevk hakkını kullan,
3. Dosyalarını güzel hazırla.
4. Derslerine saatinde gir çık. Nöbet yerinden ayrılma
5. Stajerlik görevlendirmelerini yazılı al.Haftalık stajerlik çalışmalarının hangi günler olduğunu öğren o günler dışında okulda kalma.
Ama asla sana idare ile ters düşmeni tavsiye etmem. Öyle sana bir ders programı yaparlar haftanın 5 günü okulda vakit geçirmek zorunda kalırsın. Bu stajerlik ile de alakalı değil. |
haftalık stajyerlik çalışma saati mi oluyor?
bana sabah 8 akşam 5 kalcan okulda dediler.
ama ben sallamıyorum gidiyorum. gerçi tüm derslerim 5 te bitiyo ondan problem olmuyor.
bu arada seminerler için akşamları projeksiyon kurmam için 19:00-21:00 arası okulda tutuyorlardı. eve gideceğim zaman müdür yardımcısına söyleyip gitmem gerekiyomuş.
ama şimdi sallamıyorum. yine de bi sürü iş var. iki tane bölümün proje yarışmasının sunusunu ben hazırlayacakmışım.
ayrıca çanakkale için edebiyat öğretmenlerinin yaptığı oratorya şiir çalışmalarına da ben yardım edecekmişim. sunu hazırlıyoruz. Allahtan edebiyatçı neşeli sempatik komik biri de eğlenceli hale getirdik bu işi.
ben sadece hakkımı helal etmiyorum o kadar. adaylığım kalksın bazı müdür yardımcılarının işlerini yapmayacağım. bilmiyorum deyip sıyrılacağım. | |
|
|
 |
narp
Site Gezgini

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 05 Mar 2008, 23:18 | |
| valla ne diyim okudum yazdıklarınızı ben de stajyerim ama bu kadar da eziyet olmazki. haksızlık size yapılan.bende çok iş yapıyorum bence ama cidden takdir eden pek yok.okulda memur var müdür olağan yazıları bile şunu bir yazıver diye bana verir bide ilk dönem çok öğretmenin işini yapmışımdır ama ya bişey yapamam dersen senden kötüsüde yoktur.ilk dönem müdüre birkaç öğretmen şikayet etmiş bize yardımcı olmuyor karne not girişlerinde diye..neyse Allah yardımcımız olsun şu stajyerlik kalkana kadar. | |
|
|
 |
spontan
Aktif Üye

|
| aday öğretmenlikle ilgili tecrübeli öğretmen abilerimden tavsiye istiyorum 06 Mar 2008, 0:02 | |
|
 |
 |
valla ne diyim okudum yazdıklarınızı ben de stajyerim ama bu kadar da eziyet olmazki. haksızlık size yapılan.bende çok iş yapıyorum bence ama cidden takdir eden pek yok.okulda memur var müdür olağan yazıları bile şunu bir yazıver diye bana verir bide ilk dönem çok öğretmenin işini yapmışımdır ama ya bişey yapamam dersen senden kötüsüde yoktur.ilk dönem müdüre birkaç öğretmen şikayet etmiş bize yardımcı olmuyor karne not girişlerinde diye..neyse Allah yardımcımız olsun şu stajyerlik kalkana kadar. |
şikayet etme şansını nerden buluyolarsa. bitane hoca var bizde de sürekli yav hocam öğretmenler odasındaki bilgisayara bi bakıver. bazen azarlar gibi konuşuyo. sanırım stajyerim diye yapmak zorundayım sanıyo. sürekli öğretmenler odasındaki bilgisayarın başında ve bana sürekli soru soruyo teşekkür bile etmiyo. bi kere sunu için o bilgisayarı alıp salona kurdum bana bağırıyo resmen tüm öğretmenler şaşırdı ve hayretle baktı. ama bigün sonra yardım istedi gülümsedim ama yardım etmeden kalktım gittim. bozuldu. ama ertesi gün yine yardım istedi. bu sefer artık ettim. ama bazen atölyede internet gidince öğretmenler odasındaki bilgisayardan bişey indirmek için gidiyorum kalkmıyo başından sinir oluyorum ya. neyse adaylık kalksın zaten seneye tayin istiycem kimseye yardım yok | |
|
|
 |
|
|