|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
Lainn
Aktif Üye

|
| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 26 Tem 2008, 10:41 | |
| Yezidilerde 'peygamber Çemberi' denilen bir inanış vardır, etrafına bir cember cizilen yada bilmeden girdiği bir cemberi fark eden yezidi bir daha o cember kendiliğinden silininceye kadar kıpırdayamaz. Şuanda kendiimi içine girdiğim çembere uydurmaya çalışıyorum,
evet 'pişmanım, çünkü öğretmen oldum..'
Bu öğretmenlik mesleğini kücümsediğimden değil, içinde bulunduğumuz toplum, şartlar bu mesleği önemsiz kıldığı içindir.yoksa bizim ülkemizdeki sistemde insanalrın ancak %15 i kendi istediği mesleğe girebiliyor. onun dışındakiler kalanlar arasından secim yapıyor. Çember çizildi bir kere, en iyi şekilde içine sığdıracağız kendimizi  | |
|
|
 |
adnanbahat
Aktif Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 26 Tem 2008, 12:22 | |
| çok karamsar gördüm arkadaşların çoğunu. ben 3 sene hakkari-çukurcada çalıştım ama bu 3 yılımda bile öğretmen olduğuma pişman olmadım. ben işimi seviyorum ve severek yapmaya sonuna kadar devam edicem. öğrencilerimle iletişimim çok iyi ve en çok iletişim kurmakta zorlandığım öğrenci dün açıklanan sınav sonuçlarına göre Bilişim Teknolojileri bölümüne gidecek lisede. ona birazcık örnek olabildiysem ne mutlu bana.
Ne mutluki ÖĞRETMEN olmuşum! | |
|
|
 |
tehabatu
Aktif Üye

|
| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 26 Tem 2008, 12:44 | |
| Sevgili hocalarım mesleğimizin kıymetini bilelim her ne kadar eksikleri olsa bile.
Ben hiç bişeyler öğretmek, birilerini yetiştirmek vs.. gibi insana haz veren güzelliklerden bahsetmeyeceğim.
Ben üniversite yıllarında öğretmenliği hiç düşünmeyen biri olarak 3 sene özel sektörde yazılımcı olarak çalıştım ilk ilk etapta güzel gibi görünüyor belki öğretmenlikten aldığınızdan biraz daha fazla ücret alıyosunuz ama çalışma şartları çok daha ağır hiç hafta sonu tatili bile yapmadan 3 ay çalıştığımı biliyorum haa işe gitmeseniz bile zaten evdede o işle uğraşıyosunuz. Bu kısmı zaten çok sorun değil zevk alıyosanız sorun yok ama işin içine zamanla patronla müşterilerle olan sorunlar giriyor verdiğinizin emeğin karşılığını alamıyosunuz sonra hiç bişe yapmak istemiyosunuz tatile çıkacam diyorsunuz olmaz iş var kavgalar kavgalar....
Bütün bunlar sonucunda elde ettiğiniz 500-1000Ytl extra ücret, bide çevrenizdeki insanlar sizi öğretmenken olduğunuzdan daha değerli görüyor.
Bir bilişim öğretmeni istediği taktirde öğretmenliğe ek olarak 500-1000Ytl yi her zaman kazanabilir hemde özelde harcadığı performanstan çok çok daha az sarfederek.Çevrenizde öğretmen olduğunuz için kendini bilmez bazı insanların size acır küçümser gibi bakması sizi rahatsız etmiyosa aşmışsanız bazı şeyleri sorrun yok öğretmenlik iyi bir meslek.
Biraz karışık oldu ama umarım anlatabilmişimdir demek istediklerimi ki sizde işin içindesiniz anlamışsınızdır  | |
|
|
 |
bogrt
Seçkin Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 26 Tem 2008, 21:13 | |
|
 |
 |
ama gercekten yapamam varmı aranızda flash dik bakım onarımından anlayan  |
ben yaparım hocam.. hatta getirin bozuk RAM'ininiz, ekran, ses,... bilimum kartlarınızı.. 2dk.lık iş..(çöpe atmak ) | |
|
|
 |
polwert
Seçkin Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 26 Tem 2008, 21:20 | |
|
 |
 |
 |
 |
ama gercekten yapamam varmı aranızda flash dik bakım onarımından anlayan  |
ben yaparım hocam.. hatta getirin bozuk RAM'ininiz, ekran, ses,... bilimum kartlarınızı.. 2dk.lık iş..(çöpe atmak ) |
Bende cümlenini başını okurken vay beee derken son parantez içindeki cümleyi okuyunca koptum...  | |
|
|
 |
piraye
Site Gezgini

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 28 Tem 2008, 12:54 | |
| bogrt hocam bende baştan okudum dedim helal olsun( tabi bu arada kendımde bı eksıklık gıbı kendımıde sorguluyorum sanıyelık) sonuç ve çözüm süper:)
okuldaki arkadaşlara bunu söylemeyi deniycem:D | |
|
|
 |
|
|