|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
pink
Aktif Üye

Kayıt: 02 Mar 2008 Mesajlar: 235 Konum: canı nerde isterse .... |
| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 15:40 | |
|
 |
 |
Pişman olduysan hiç durma hemen yarın ver istifanı...Hayatta en önemli şey huzur...Boşver öğretmenliği dışarda bir sürü güzel iş seni bekliyor... |
bence hayal görüyorsun...
Bir sürü ve güzel iş
hımm....
türkiye'de yaşıyorsun değil mi hocam? | |
|
|
 |
kaanizm79
Aktif Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 15:55 | |
| size bu konuyu açmama asıl sebep olan küçük bir kazığı (şey pardon dilim sürçtü olayı diyecektim ) anlatayım. ben zorunlu hizmetimi van erciş te yaptım. teknik öğretmenim. tabiki göreve yeni başlayan tüm öğretmenler gibi idealist öğretmenlik hevesim vardı. bilişim teknolojileri mezunu olan bir arkadaşı M.E.B. mevzuatı meslek lisesine atanamaz dediği halde meslek lisesine atadılar. teknik öğretmen olduğum için meslek lisesine benim atanmam gerekirdi.bunu anlata anlata en son il milli eğitim müdürü ve atama komisyonu başkanına kadar işi götürdüm. aldığım cevap şuydu (eminim olmaz böyle şey dersiniz) : "hocam bu konuyu daha fazla karıştırma mesleğinden olursun, 3 yıl doğu hizmetinin bitmesini bekle, memleketinde nereye atanırsan atanırsın. yoksa seni açığa alırız" dediler. mesleğe başlamak için mükemmel bir açılış değil mi... | |
|
|
 |
seferserdar
Yeni Üye

Kayıt: 14 Oca 2008 Mesajlar: 19 Konum: Konak/İZMİR Görev Yeri:Merkez/ARTVİN |
| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 16:57 | |
|
 |
 |
size bu konuyu açmama asıl sebep olan küçük bir kazığı (şey pardon dilim sürçtü olayı diyecektim ) anlatayım. ben zorunlu hizmetimi van erciş te yaptım. teknik öğretmenim. tabiki göreve yeni başlayan tüm öğretmenler gibi idealist öğretmenlik hevesim vardı. bilişim teknolojileri mezunu olan bir arkadaşı M.E.B. mevzuatı meslek lisesine atanamaz dediği halde meslek lisesine atadılar. teknik öğretmen olduğum için meslek lisesine benim atanmam gerekirdi.bunu anlata anlata en son il milli eğitim müdürü ve atama komisyonu başkanına kadar işi götürdüm. aldığım cevap şuydu (eminim olmaz böyle şey dersiniz) : "hocam bu konuyu daha fazla karıştırma mesleğinden olursun, 3 yıl doğu hizmetinin bitmesini bekle, memleketinde nereye atanırsan atanırsın. yoksa seni açığa alırız" dediler. mesleğe başlamak için mükemmel bir açılış değil mi... |
Bana da müdürüm sen teknik öğretmen değilsin diyordu.Kararnameyi görünce sustu.Beni de şube müdürü stajyerliğimin kalkmayacağına dair tehdit etti.Ama stajyerliğim kalktı.Stajyer öğretmenleri bazı insanlar çok iyi kullanabiliyor.Karşımıza engeller çıkacaktır.Çıkan engellere bakıpta yılmamak lazım.Biz kendi işimize bakmamız lazım. | |
|
|
 |
polwert
Seçkin Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 17:23 | |
|
 |
 |
 |
 |
Pişman olduysan hiç durma hemen yarın ver istifanı...Hayatta en önemli şey huzur...Boşver öğretmenliği dışarda bir sürü güzel iş seni bekliyor... |
bence hayal görüyorsun...
Bir sürü ve güzel iş
hımm....
türkiye'de yaşıyorsun değil mi hocam? |
Yok kinayesine söylemiştim ben onu...Sen yanlış anladınnnnn...  | |
|
|
 |
bogrt
Seçkin Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 18:16 | |
| kaanizm79, seni anlıyorum,
bence yaşadığın o olaydan sonra kızgınlıkla söyledin bunu. yoksa aslında içinde hala idealistlik vardır senin. bazı dış etkenler o duyguların bastırılmasına neden olmuş o kadar..
sık dişini.. emin ol başka yerlerde daha iyi insanlarla karşılabilirsin. o, onların insanlığı(!), boşver..
öğretmenlik gene de güzel..maneviyatı güzel her şeyden önce..
böyle şeyler biz de yaşadık, yaşıyoruz.. bazen böyle insanlar(!) çıkabiliyor insanın karşısına.. sıkma canını.. | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 18:33 | |
| | Sizi mesleğinizden soğutacak büyük görünümlü küçük insanlar her yerde karşınıza çıkar. Göreve başladığım ilk aylarda ben de istifayı göze almıştım. Öğrencilerle ilk başlarda çok sorun yaşadım, okumakla alakası olmayan serserilerin ağırlıklı olduğu meslek lisesindeyim. Zamanla alıştım. İdealistliğin hayal olduğunu Üniversite döneminde Okul Deneyimi dersi için staja gittiğimde gördüm. Bakanının, idarecisinin, öğrencisi ve velisinin kutsallığını unuttuğu bir mesleği icra etmeye çalışıyoruz. Mühendis olmak için meslek lisesine kaydoldum, katsayı saçmalıpı yüzünden öğretmen oldum. Maalesef ki dünyadaki insanların çok büyük kısmı mesleğiğnden memnun değil. Ülkemizde de bu yaştan sonra meslek değiştirebilmek çok zor. | |
|
|
 |
dağrüzgarı
Tecrübeli Üye

|
| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 18:38 | |
| | mesleğimi değil de şartları ve branşımı sevmiyorum.çünkü bilgisayar dersinde kendimi öğretmen gibi hissetmiyorum.internet kafe işletir gibi oluyor.şöyle 10-15 lik sınıflar,derslerle alakalı ,saygılı öğrencilerle çalışmayı kim istemez | |
|
|
 |
tamram
Süper Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 19:04 | |
| | her mesleğin kendine göre pişmanlıkları vardır eminim.. ama öğretmenlik gerçekten zor anne babaların eğitip öğretmeye çalıştığı bir iki çocukları bizimse 10 larca hatta yüzlerce çocuğumuz var.. bir de üstüne bizleri anlamayan anlamak istemeyen üstümüzdekiler.. | |
|
|
 |
RoboTek
Seçkin Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 19:08 | |
| | ben de başladığımda sevmiyordum parası az diyordum uğraştığıma değmez diyordum ama...yazın tatil gelip gezmeye başlayınca fikrimi değiştirdim.Bu iş şimdi değerlendi.Sevmeseniz bile ek iş yapabilirsiniz.Ben böyle yapıyorum | |
|
|
 |
RoboTek
Seçkin Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 19:14 | |
| | küçük şeylere takılmayın.ilk yılımda müfettişle takıştım.neydeyse bırakacaktım.merkeze inince kendimi gösterdim.8 yılda 4 ödüllendirme aldım isim yaptım bt formatörü oldum meb sorgudan bu müfettişi bulup mektup attım:hocam sayenizde geleceğe güvenle bakabiliyorum.hedefim ankara artık dedim ögrt. artık dar geliyor dedim ankaraya doğru açılmak lazım dedim herife... | |
|
|
 |
wswswq
Seçkin Üye

| "Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç? 24 Tem 2008, 21:24 | |
| Öğretmenliği değil öğretmeyi seviyorum.........  | |
|
|
 |
polwert
Seçkin Üye