Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Hükümet sizce bunu yapar mı?
Evet
73%
 73%  [ 14 ]
Hayır
26%
 26%  [ 5 ]
Toplam Oylar : 19

YazarMesaj
ayhangunes
Seçkin Üye
Seçkin Üye

4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi..    28 Ağu 2007, 19:32Alıntıyla Cevap Gönder

Hükümet, kamuda çalışan 100 bin kişiyi sevindirecek bir adım atıyor Sözleşmeli personelin kadrolu olması için kanun değişikliği yapılıyor .

Yıllardır büyük tartışmalara ve mağduriyetlere sebep olan kamudaki sözleşmeli-kadrolu ayrımı, tarihe karışıyor. Hükümet 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4B maddesine göre çalışan 100 binin üzerindeki sözleşmeli personeli kadroya kavuşturacak tasarıyı gündemine aldı.

MALİYE OLUMLU YAKLAŞTI

Tasarı yasalaşırsa, başta hemşireler ve öğretmenler olmak üzere kamuda 4B statüsünde çalışan mühendis, mimar ve diğer branşlardaki tüm personel kadrolu devlet memuru olacak. Maliye Bakanlığı'nın da olumlu yaklaştığı tasarı, kamuya ek yük getirmeyecek. Personelin sosyal hakları değişecek.

Sözleşmeliye kadro müjdesi

Hükümet, yaklaşık 100 bin sözleşmeliye müjde vermeye hazırlanıyor. Düzenleme gerçekleşirse; öğretmen, mühendis ve hemşire gibi 4/B statüsünde çalışanlar kadroya geçirilecek.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki yaklaşık 100 bin sözleşmeli personele kadro umudu doğdu. Hükümet, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesine göre çalışan sözleşmeli personeli kadroya kavuşturacak düzenleme planlıyor. Söz konusu düzenleme gerçekleşirse, başta hemşireler ve öğretmenler olmak üzere kamuda 4/B statüsündeki mühendis, mimar ve diğer branşlardaki tüm personel, kadrolu devlet memuru olacak. Maliye Bakanlığı'nın da olumlu yaklaştığı düzenleme, kamuya ek bir yük getirmeyecek. Personelin statüsü değişecek, devlet memuriyeti güvencesine kavuşacak. Bu arada özelleştirmeler sonrası çeşitli kamu kuruluşlarına yerleştirilen 4/C statüsündeki sözleşmeliler de kadro beklentisi içinde. Bu personel, eğitim durumlarına uygun görevlerde çalıştırılmadıklarını ve çok az ücret aldıklarını belirtiyor.

--------------------------------------------------------------------------------

4/B'li sözleşmeli personel kimdir?

4/B'li sözleşmeli personel; kalkınma planı, yıllık program ve iş programlarında yer alan önemli projelerin hazırlanması, gerçekleştirilmesi, işletilmesi ve işlerliği için şart olan, zaruri ve istisnai hallere münhasır olmak üzere özel bir meslek bilgisine ve ihtisasına ihtiyaç gösteren geçici işlerde, kurumun teklifi üzerine Bakanlar Kurulu'nca geçici olarak sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu hizmeti görevlileridir. Bununla birlikte öğretmenler ile Sağlık Bakanlığı'nda hemşireler de bu kapsamdadır.

Kaynak:wwwçmemurlar.net
sago1760
Site Gezgini
Site Gezgini

4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi..    28 Ağu 2007, 21:12Alıntıyla Cevap Gönder

ben kendim kadroluyum ama çok sevindim böyle bir gelişmeye inşallah en yakın zamanda gerçekleşir... verdiğin bilgi için sağol ayhangunes hocam...
laurona
Seçkin Üye
Seçkin Üye

4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi..    13 Eyl 2007, 10:59Alıntıyla Cevap Gönder

ben sözleşmeliyim olursa çooooooook sevinirim
simanur
Seçkin Üye
Seçkin Üye

4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi..    13 Eyl 2007, 11:06Alıntıyla Cevap Gönder

evet inş olur
ghost
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi..    13 Eyl 2007, 11:17Alıntıyla Cevap Gönder

hadi hayırlısı bakalım. Bir an önce sözleşmeli personel kadroya geçirilmeli.Sözleşmelilerinde tayin ve aylıksız izin gibi haklardan yararlanmaları sağlanmalı.Zaten sözleşmeli ile kadrolu arasında parasal olarak bir fark yok. Sadece özlük haklarında değişiklikler mevcut..İnsanların eşit şartlarda çalışma hakları var...Ya kadroların hepsi sözleşmeli yapılsın yada bütün sözleşmeliler kadroya alınsın. Artık insanlara ayrım yapılmasın
yok 4-B 4-C 4924 nedir bunların anlamı inanın bilmiyorum
artık bunu sözleşmeli olan bile kavrayamaz duruma geldi.
Ay_RocK
Site Gezgini
Site Gezgini

4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi..    13 Eyl 2007, 11:33Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam Ben de Ücretli Branş'a Başladım Bu Sene Biz de Takip Ediyoruz ... Bir şey Sormak İstiyorum "Ücretli Branş Öğretmneleri" Hakkında Nerden Bilgi Alabilirim ... Ayrıca TEF Mezunuyum !!!
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Güncel Haberler ---> Eğitim Haberleri

4/B'li sözleşmeliye kadro müjdesi..

page generation = 0.30337 seconds, sql queries = 16

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)