|
|
2. sayfa (Toplam 3 sayfa) |
|
| | Yazar | Mesaj |
|---|
zeybekd
Site Gezgini

|
| Re: 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 08 Ekm 2008, 1:07 | |
|
 |
 |
merhaba arkadaşlar .
ben kendi okulumda kadrolu öğretmenim benimle birlikte 8 saate de sözleşmeli bir öğretmen arkadaşım giriyor.bu arada sözleşmeli arkadaşın bağlı olduğu okul başka.idare bana dediki 4.ve 5.sınıfların BT dersine sözleşmeli öğretmenler giremiyormuş.bu sebeple arkadaşa sadece 6.sınıfları verdiler.böyle birşey varmı varsa yönetmelik olarak hangi madde .
bilgisi olan arkadaş varsa cevap verirse sevinirim. |
hocam yönetmelikte 64. madde incelersen orda var
Madde 64 — İlköğretim okullarında dersler sınıf veya branş öğretmenleri tarafından okutulur.
Öğretmenler, kendilerine verilen sınıfın veya şubenin derslerini, programda belirtilen esaslara göre plânlamak, okutmak, bunlarla ilgili uygulama ve deneyleri yapmak, ders dışında okulun eğitim-öğretim ve yönetim işlerine etkin bir biçimde katılmak ve bu konularda kanun, yönetmelik ve emirlerde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler.
İlköğretim okullarının 1-5 inci sınıflarında sınıf öğretmenliği esastır. Sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. Ancak istekleri yönetimce uygun görülmesi hâlinde başka bir sınıfı da okutabilirler. Herhangi bir sınıfta başarı gösteren öğretmenler, isteklerinin yönetimce uygun görülmesi hâlinde aynı sınıfı okutmaya devam edebilirler.
(Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilgisayar dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. | | |
|  | zeybekd
Site Gezgini

|
| Re: 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 08 Ekm 2008, 1:08 | |
|
 |
 |
merhaba arkadaşlar .
ben kendi okulumda kadrolu öğretmenim benimle birlikte 8 saate de sözleşmeli bir öğretmen arkadaşım giriyor.bu arada sözleşmeli arkadaşın bağlı olduğu okul başka.idare bana dediki 4.ve 5.sınıfların BT dersine sözleşmeli öğretmenler giremiyormuş.bu sebeple arkadaşa sadece 6.sınıfları verdiler.böyle birşey varmı varsa yönetmelik olarak hangi madde .
Madde 64 — İlköğretim okullarında dersler sınıf veya branş öğretmenleri tarafından okutulur.
Öğretmenler, kendilerine verilen sınıfın veya şubenin derslerini, programda belirtilen esaslara göre plânlamak, okutmak, bunlarla ilgili uygulama ve deneyleri yapmak, ders dışında okulun eğitim-öğretim ve yönetim işlerine etkin bir biçimde katılmak ve bu konularda kanun, yönetmelik ve emirlerde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler.
İlköğretim okullarının 1-5 inci sınıflarında sınıf öğretmenliği esastır. Sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. Ancak istekleri yönetimce uygun görülmesi hâlinde başka bir sınıfı da okutabilirler. Herhangi bir sınıfta başarı gösteren öğretmenler, isteklerinin yönetimce uygun görülmesi hâlinde aynı sınıfı okutmaya devam edebilirler.
(Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilgisayar dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. | | |
|  | zeybekd
Site Gezgini

|
| Re: 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 08 Ekm 2008, 1:08 | |
|
 |
 |
merhaba arkadaşlar .
|  | prenses_monalisa
Yeni Üye

|
| 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 08 Ekm 2008, 19:05 | |
| | okulda iki öğretmeniz benözellikle 4. ve 5. sınıflara giriyorum. diğer sınıfları öteki ğretmenimize bıraktım. idare keyfi olarak iş yapmış anlaşılan. | | |
|  | mfk
Yeni Üye

|
| 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 17 Ekm 2008, 11:40 | |
| | ben de 4 5 6 7 8 lere giriyorum. yeterki sene başında seçilsin | | |
|  | tanes
Aktif Üye

|
| 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 17 Ekm 2008, 11:52 | |
| | yakında idareciler sözleşmeli öğretmenler için ayrı bi yönetmelik çıkartacak zaten, herkes kafasına göre bişeyler uyduruyo, sözleşmeliyim ve çevremki öğretmen arkadaşlardan o kadar saçma sapan şeyler duyuyorum ki, hepsi de uydurulmuş şeyler.İyice araştırmadan hiçbişeyi kabullenmemek lazım.... | | |
|  | ark
Yeni Üye

|
| 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 19 Ekm 2008, 14:36 | |
| | valla ben de sözleşmeliyim 4lere de 5lere de giriyorum paramı da alıyorum hakkınızı arayın derim... | | |
|  | fatihpc
Tecrübeli Üye

| 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 19 Ekm 2008, 15:09 | |
| | 1-den 8 e kadar giriyorum böyle saçmalık mı olur | | |
|  | hido
Yeni Üye

|
| 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 19 Ekm 2008, 15:17 | |
| | hocam 4. ve 5. sınıflar için sanırım öle birşey yok. benim okulda da aynı durum söz konusu oldu. bizde de 2. ve 3. sınıflara kadrolu varken sözleşmeli giremez dediler. detaylı bilgisi olan var mı acaba | | |
|  | ysahin
Tecrübeli Üye

| Re: 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 19 Ekm 2008, 15:33 | |
|
 |
 |
 |
 |
merhaba arkadaşlar .
(Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilgisayar dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. |
burada branş öğretmenleri diyor hocam sözleşmeli veya kadrolu ayrımı yok
okul idaresi keyfi davranmış işlerine öyle gelmiş demek ki | | |
|  | PressAnyKey
Aktif Üye

|
| 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 19 Ekm 2008, 15:51 | |
| | peki ücretli öğretmen 4 ve 5 lere ders verebilir mi? | | |
|  | mulla31
Site Gezgini

|
| 4. ve 5.sınıflarda BT dersine girebiliyormusunuz 19 Ekm 2008, 15:59 | |
| | çok keyfi bi uygulama... müdür saçmalamış neye göre hangi yönetmeliğe göre bunu söylemiş.... hocam milli eğitim il görüşün... çözü olcaktır... | | |
|  |
| |
 | | 2. sayfa (Toplam 3 sayfa) |
page generation = 0.21659 seconds, sql queries = 14
|
Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir. |
|
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır. |
|
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir. |
Bilişim Teknolojileri
E_OKUL
Eğitici Formatör Öğretmen
iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması
|