|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
CeM_G
Site Gezgini

Kayıt: 11 May 2007 Mesajlar: 98 Konum: İstanbul / Gaziosmanpaşa |
| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 02 Mar 2008, 23:59 | |
| arkadaşlar şimdi benim öle bi durum geldi ki başıma.artık benim sucummu dersiniz yoksa okulun ihmalkarlığımı bilmiorum.şimdi ben stajer öğretmenim ve stajerliğim 31 ağustos 2008 de kalkıcak.ama benim askere sevkim 31 mart 2008 ve sevk elime geldi.tabi bende okuldan bi bilgi beklediğim için hiç biryere başvurmadım.vu şaunada bir aylık gibi bi sürem var.ilçe milli eğitime gittiğimde bana dediler sen şansını kaybettin ocakda başvurman gerekiyordu.dedim bende bana okuldan herhangi bir bilgilendirme olmadı ve mağdur duruma düştüm.bu işlemler için ilk önce ilçeye başvurup oradan belgeler milli eğitim ve milli savunma bakalnlığı arasında yazışmalarla halloluyormuş.bunun hakkında benim bi bilgim yoktu tabi.gittiğimde bana ilk önce yapabileceğimiz bişi yok askere gidersin dediler.bende stajerlğim kalkmadan gitmek istemiyorum.ve dedim yapabileceğimiz başka bişey yokmu.zar zor ikna edip,oradaki memur il milli eğitimi aradı ve bi stjer öğertmenimiz var ve sevki 31 marttaymış dedi yazısını size yollayalımmı diye sordu.il deki görevlide biraz konuşmadan sonra yollayın dedi.yarın gidip belgelerle birlikte ilk önce ilçeye,oradan sonrada bizzat kendim il milli eğitmie gidip elimle vericem belgelerimi.arkadaşlar sizce belgeleri teslim ettikten sonra martın sonuna kadar yetşirmi dersiniz işlmeler.bakaya kalmak istemiyorum sonra başım çok ağırır.
birde askerlik sevkinde şöle bi madde okudum.
kamu kurum ve kuruluşlarında kanunen zorunlu staj eğitimi yapanların bakaya kalmamaları veya bu eğitime bakaya kaldıkları tarihten önce başlamış olmaları halinde silah altına alınmaları ertelenmektedir.
bu maddeye güvenebilirmiyim arkadaşlar hüç bir işlem yapmayıp bakaya kalsam bile.
birde askerlik şubesindeki görevli bana,yazı elime 31 marttan bi kaç gün sonra gecse bile sorun olmaz dedi.
şimdi arkadaşlar budurum içinde nasıl bi yol izlemeliyim...ben ağustos veya daha sonra gitmeyi düşünüodum birden bire böyle bi durumla karşılanca şok oldum.. | |
|
|
 |
edim07
Aktif Üye

| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:03 | |
| ya rapor alcan yada askere gitcen hocam..yine ihmal edersen inzibatlar affetmez  | |
|
|
 |
rusensahin
Süper Üye

| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:04 | |
| | Hocam sen milli eğitimden ek-4 diye bir kağıt var onu alıp askerlik şubene gidip tecil ettirme hakkın var... Yok öyle olmadıysa Nisan 1-2-3 ünde yedek subaylık sınavları var. Bu günleri içine alan 5 günlük bir rapor al ve ayın 4 yada 5 inde askerlik şubene götür. Savunmanı alırlar yazılı olarak hastaydım yedek subay sınavlarına giremedim falan yazarsın. Sebi bakaya yazarlar. Bir sonraki celp döneminde askere gidersin... | |
|
|
 |
CeM_G
Site Gezgini

| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:08 | |
| ek 4 dediğiniz belge ne belgesi sayın hocam.yani milli eğitim bakanlığından kendimmi alcağım? stajer olduğum dari bi belgemi? yada tam olarak nerden alabilirm.
bide bu rapor işi bir devlet hastanesindenmi olmalı beni aydınlatırsanız sevinirim. | |
|
|
 |
rusensahin
Süper Üye

| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:12 | |
| | Evet Hocam Stajer olduğunuzu gösteren belgedir. Kendiniz alacaksınız MEM den... Onlara söyleyin bilirler... Rapor işi için Sağlık ocağı da olur, devlet hastanesi de olur... | |
|
|
 |
big34
Yeni Üye

|
| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:28 | |
| hocam senin yaşadıklarını aynen ben yaşadım. anlatığın şekilde şekilde milli eğitim aracılığıyla erteletme işlemin kesinlikle yetişmez. bana da söylemişlerdi yetişmez 3 ay önceden yapman lazımdı diye ben yinede yaptım hatta elden takip etmiştim hızlı olsun diye 1 ay kala yaptım 2 ay sonra cevap geldi rusensahin arkadas çok güzel anlatmış dediklerini aynen yapacaksın. bide ek-4 dediği ek-A olmalı heralde öğretmen olduğunu gösteren belge ilçe milli eğitimden alınıyor | |
|
|
 |
CeM_G
Site Gezgini

| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:28 | |
| | bu MEM dediğiniz ilçe milli eğitim müdürlüğümü,il milli eğitim müdürlüğümü,yoksa milli eğitim bakanlığımı.anlayamadığım için özürdilerim ama biraz telaş yaptım. | |
|
|
 |
big34
Yeni Üye

|
| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:36 | |
| ilçe milli eğitim.
telaş yapmana gerek yok bakaya kalmaktan korkuyorsan eğer defalarca bakaya kalan insanlar var 30 yaşına kadar ama bi yerde nolur onu bilemem.
bence sen öncelikle ilçe milli eğitimden bi tane ek-A al onu da askerlik şubene ver dilekçeyle birlikte bi defaya mahsus ağustosa ertelerler | |
|
|
 |
CeM_G
Site Gezgini

| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:40 | |
| | sayın hocam ek-a ile benim istediğim olacaksa yaparım onu ben.ama işte sevk tarihim yaklaştığı için bunu yapacaklarmı,bunu yapmak için bazı yerlerde en az iki ay önceden başvurulması gerekir falan diyorlarda.işte biraz benim kabahtim birazda okul idaresinin bunu bildirmemesi beni budurumlara kadar getirdi... | |
|
|
 |
big34
Yeni Üye

|
| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:47 | |
| ek-A vermenin bi tarihi olmaması lazım senin daha 1 aya yakın zamanın var ama askerlik şubene sormalısın. ek-A ile olmazsa rapor alacaksın mecburen
bi de sana nacizane tavsiyem okul idarecilerinden çok şey bekleme sen takip etmedikçe, araştırıp sormadıkça, onlar sana bişey öğretmez. | |
|
|
 |
Hacker

| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:50 | |
| Askerlik şubesi belge felan dinlemez artık. git rapor al hemen. yetiştiremezsin belgeyle felan uğraşma uğraşsanda yinede celp dönemini kapsayan rapor al.
Sırf bu yüzden; bakaya kalma yüzünden askerliğini de yapıp bitirmesine rağmen mahkeme 1500 ytl para cezası vermiş ve tebiligat mahalle muhtarlıgına yapıldıgından arkadaşımın olaydan geç haberi olamsından dolayı cezanın üzerinden 30 gün geçmesi ve paranın ödenmemesi yüzünden hapis cezasına çevirildi ve arkadaşım 75 gün hapis yattı duyurulur.
Dikkat edilmesi gereken bir konu. | |
|
|
 |
CeM_G
Site Gezgini

| 31 marta askerlik sevkim geldi ne yapablirim?? 03 Mar 2008, 0:53 | |
| haklısınız hocam fazla güvenmemek lazım işte.ama daha yeni başladık göreve ne yapacağımız bilmiyoruz.zamanla öğreneceğiz hepsini.
ek-a vermenin bir tarihi yoksa eğer ben yarın gidip hemen vereyim.ama baştan askerlik şubesini bi aramam lazım onlar ne der bilmek lazım.
bu rapor işinide herhangi bir devlet hastanesinden halletsem olurmu ki hocam kabul ederlermi.birde ondan sonra yine başımız ağrımasın. | |
|
|
 |
|
|