|
|
| Yazar | Mesaj |
|---|
fahrican
Seçkin Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 01 Tem 2008, 17:18 | |
| 2007 ağustosta atandım ve stajerlik nedeniyle askerliğim 30 ağustosa kadar tecilli.
Sorumluluk sınavlarından sonra bugün saat 15:00 gibi askerlik şubesine gittim. Görevli askere 2007 mezunu olduğumu ve 2 yıl tecil hakkından faydalanmak istediğimi söyledim. Bana numara verip, bir de matbu dilekçe örneği verdi. Ben dilekçeyi doldurana kadar başka görevli asker geldi, o ise farklı bir matbu dilekçe daha verip doldurup sıramı beklememi söyledi. Fakat bu devirde hala fax kullanan bir kurumda 2 saatte 20 kişilik sıra bana gelmedi. saat 17:00 gibi de sistemdeki bir sorun nedeni ile bugün işlem yaptıramayacağımız söylendi. isimlerimiz alındı yarın sabah 8:30 gibi gitmeliymişiz. İçeri bir türlü giremedim ve memurlarla konuşamadım.
Aldığım 2 dilekçe örneğinden birinde ekstra belgeye gerek yok. Diğerinde ise 8 adet resim 4 diploma 3 de kimlik fotokopisi gerektiği yazıyor.
Yarın sabah tekrardan o kalabalığa gireceğim, inşallah başka belge istenmez.
2007 mezunu olup da askerliğini Ağustos 2009 a kadar tecil ettirebilmiş arkadaşlardan yardım istiyorum. Tam olarak hangi belgeler ile gitmemiz lazım. Bilgi edinmek çok zor, sadece sıranızı bekleyin içeriden öğrenirsiniz deniliyor. Fakat gün bitiyor sıra gelmiyor. | |
|
|
 |
canay21
Aktif Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 01 Tem 2008, 17:35 | |
| selam fahrican
normalde bağlı bulundugun yani doğum yerinin olduğu yerdeki askerlik subesine daha once bahsini etmiş oldugun belgeleri vermiş olman gerekiyor. Ve kendi askerlik subene o belgeleri vermiş isen sadece yapman gereken sey söz konusu matbu dilekçeyi doldurup kendi askerlik subene vermen. Extra herhangi bir belge olmaksızın.
Haa eger sen kendi askerlik subene bu belgeleri daha once vermemiş isen o vakit matbu dilekçeyle birlikte adı gecen belgeleri de vermen gerekir.
Diyelim yabancı bir askerlik subesine gideceksin. yani kendi bulundugun ilin dısındaki bir yere. o vakit ya memlekete gidip demin anlattıgım sekilde işini halledersin. ya da bulundugun memlekette adı gecen belgeleri verip matbu dilekçeyle işini halledeceksin.
Cunku memleketin dısındaki bir askerlik subesinde islem yaptıgında senin adına dosya açıyorlar ve o dosyada da bu belgelerin bulunması gerekir. | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 01 Tem 2008, 18:29 | |
| Teşekkürler idealsevgili hocam.
Geçen yıl normal tecil işlemi için 3 günümü harcamıştım, memlekete fax çektir, cevabını bekle, sadece bir imza için Gümüşsuyu asker hastanesine git, 4 saat imzayı bekle, geri dön, imzalı belgeyi şubeye teslim et...
Evde fotokopi makinam var, yedek resmim de olacak ben her ihtimale karşı yanıma alayım.
Yarın sınav görevim de yok, erken gideyim de şu lanet işi halletmeye çalışayım.
Bakaya kalanları şimdi anlamaya başladım, askere gitmek isteseler bile normal sürede evrakları yetiştiremeyorlar. Askerlik şubeleri nüfus müdürlüklerinden bile yavaş çalışıyor. | |
|
|
 |
DotCom
Seçkin Üye

| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 01 Tem 2008, 20:12 | |
| ASKERLİK ŞUBEDE BAŞLAR ŞUBEDE BİER O KADAR  | |
|
|
 |
kendir_li
Tecrübeli Üye

Kayıt: 26 Arl 2007 Mesajlar: 821 Konum: Niğde-Antakya-Hizan |
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 01 Tem 2008, 20:16 | |
| | bende unutmustum o işi sen yazınca aklıma geldi hocam yarın gideyimde nasıl tecil ettirebiliyorum bende sorayım bakalım... | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 01 Tem 2008, 23:15 | |
| Sabah erkenden şubeye gideceğim, sıra gene 30 dakikada 1 kişi ilerlerse ay sonuna kadar bu işi halledebileceğimi düşünüyorum  | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 02 Tem 2008, 11:17 | |
| | Bu sabah 8:40 gibi askerlik şubesine gittim kayıt yaptırıp 2. sıra nosunu aldım. 1 saat kadar bekledikten sonra çağırdılar. Doldurduğum iki adet dilekçeyi ve nüfus cüzdanı fotokopilerinden birisini aldılar. Yedek olarak mezuniyet belgesi fotokopisi ve resim de hazırlamıştım onlara gerek kalmadı. Memleketime fax çekecekler. Bugün öğleden sonra veya yarına cevabı geleceği, ona göre tecil süresi uzatılıp askerlik durum belgesi alabileceğim söylendi. | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 02 Tem 2008, 22:02 | |
| Tecil işini bugün halledebildim.
Öğleden sonra tekrar şubeye gittim faxın cevabı gelmişti.
Temmuz 2007 mezunuyum. 30 Kasım 2009 a kadar teciili olduğumu gösteren durum belgesi verdiler.
2007 mezunu olup da yabancı şubeye başvurarak 2 yıl tecil hakkını kullanmak istiyorsanız, benden sadece kimlik fotokopisi alındı , 2 tane de matbu dilekçe doldurdum | |
|
|
 |
acapunco
Aktif Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 03 Tem 2008, 10:27 | |
| | bende senın dediğin şekilde hallettim fahrican ama 15-20 gun sonra ara kendı subenı belgeler ulasmısmı ulasmamısmı dıye kontrol et dedi. askerlık durum belgesı falan almadım yani. alayım mı ne dersin? | |
|
|
 |
fahrican
Seçkin Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 03 Tem 2008, 12:15 | |
| acapunco hocam her ihtimale karşı askerlik durum belgesi almanızda fayda var.
Ben 2 nüsha aldım birisini YükseK Lisans başvurusu için, biri de yedekte bulunsun diye. Acil bir durumda lazım olsa en az bir günümüzü yiyecek o kalabalığa sıraya girmişken alayım dedim  | |
|
|
 |
acapunco
Aktif Üye

|
| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 03 Tem 2008, 12:41 | |
| | askerlık durum belgesı almak ıcın hangı belgelerı vermek gerekıyo pekı? ek a falan mı lazım? | |
|
|
 |
brhmzdmr
Aktif Üye

| 2007 mezununun askerliği 2 yıl tecil ettirebilmesi için hangi işlem/belgeler gerekli 03 Tem 2008, 13:16 | |
| | Acaba bu işlemleri ne zamana kadar bitirmiş olmak gerekiyo.Yani tecil ettirip askerlik durum belgesi almayı. | |
|
|
 |
|
|