Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Filistin'e Yardım Etmek İçin Lütfen Tıklayınız ..! 

Bu Bir Savaş Değil.. İsrail Terörü..!

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 4. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
YazarMesaj
ayhangunes
Seçkin Üye
Seçkin Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    06 Tem 2008, 9:57Alıntıyla Cevap Gönder

egunay yazmış:
Hacker yazmış:
http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/pdf/2607.pdf

sayfa 17 de diyorki;

BranĢ öğretmeni
MADDE 38- (1) Ġlköğretim okullarının 1-5 inci sınıflarında sınıf öğretmenliği esastır.

(2) Ġlköğretim okullarının 4 ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlak bilgisi, bilgisayar, yabancı dil ve sanat etkinlikleri derslerinde branĢ öğretmenleri görevlendirilir. Bu sınıflarda diğer dersler için de branĢ öğretmenleri görevlendirilebilir.

(3) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilköğretim okullarının ana sınıfı, 1, 2 ve 3 üncü sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen dersler için de branş öğretmenleri görevlendirilebilir.

(4) Ġlköğretime yönelik dershanelerde de branĢ öğretmeni görevlendirilebilir.

demekki bencede artık girilebiliyor...
girilebildigine göre ücretide ödenir sıkıntı olmaz.

Hocam 2. sayfaya bakınca bu yönetmeliğin;
MĠLLÎ EĞĠTĠM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETĠM KURUMLARI YÖNETMELĠĞĠ
olduğu görülüyor. Yani bu yönetmelik özel okul öğretmenlerini bağlar. Bizi bağlamaz. Bizi bağlayan yönetmelik İlköğretim kurumları yönetmeliğidir. Oradadurum aşağıdaki gibi yeterince açıktır.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/225_0.html

Öğretmenler

Madde 64 — İlköğretim okullarında dersler sınıf veya branş öğretmenleri tarafından okutulur.

Öğretmenler, kendilerine verilen sınıfın veya şubenin derslerini, programda belirtilen esaslara göre plânlamak, okutmak, bunlarla ilgili uygulama ve deneyleri yapmak, ders dışında okulun eğitim-öğretim ve yönetim işlerine etkin bir biçimde katılmak ve bu konularda kanun, yönetmelik ve emirlerde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler.

İlköğretim okullarının 1-5 inci sınıflarında sınıf öğretmenliği esastır. Sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. Ancak istekleri yönetimce uygun görülmesi hâlinde başka bir sınıfı da okutabilirler. Herhangi bir sınıfta başarı gösteren öğretmenler, isteklerinin yönetimce uygun görülmesi hâlinde aynı sınıfı okutmaya devam edebilirler.

(Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilgisayar dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir.

Beşinci fıkra yürürlükten kaldırıldı. ( 21.10.2004/25620 RG )(3)

Derslerini branş öğretmeni okutan sınıf öğretmeni, bu ders saatlerinde yönetimce verilen eğitim-öğretim görevlerini yapar.

Yazılı Emirlerin Okunması
...

Hocam dediğiniz doğru bende bir an sevinmiştim Sad
DotCom
Seçkin Üye
Seçkin Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    06 Tem 2008, 11:38Alıntıyla Cevap Gönder

sayın yx hocam iyiyim teşekkür ederim , siz de iyisinizdir umarım..

bilgisayar öğretmenlerinin ek ders sorunları büyük. 1 ders saati olsun diye ders aramakta bir kısım. bir kısım da fazla dersten şikayet etmekte. yadırgayamam bu durumu. 3000 öğrencili bir okulda görev yapanla 30 öğrencili bir okulda görev yapan bilgisayar öğretmeni bir olur mu olmaz. -30 öğrencili okulda bilgisayar öğretmeni var , devletimiz atıyor işte-

1.2 ve 3. sınıflara ben de derse girdim. haklısınız özel bir yetenek gerekiyor. ancak unutmayınız ki bizler öğretmeniz ve çocuk gelişimi -zihinsel , bedensel , öğrenme- gibi konularda eğitim aldık. görev verilmesi durumunda bu sorumluluğun da altından kalkabileceğimize şüphem yoktur. öğretmenlerime olan inancım tamdır. çalıştıktan sonra ilköğretimdeki bütün sınıflara ders verebiliriz. öğretmenlik özveri ister , çalışmak ister.

saygılar Cool
DotCom
Seçkin Üye
Seçkin Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    06 Tem 2008, 12:30Alıntıyla Cevap Gönder

olduğu görülüyor. Yani bu yönetmelik özel okul öğretmenlerini bağlar. Bizi bağlamaz. Bizi bağlayan yönetmelik İlköğretim kurumları yönetmeliğidir. Oradadurum aşağıdaki gibi yeterince açıktır.

alkis Idea

hacker hocamın gözünden kaçmış galiba Sad
kendir_li
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    06 Tem 2008, 13:54Alıntıyla Cevap Gönder

kendir_li yazmış:
arkadaslar bır kac arkadas dergının sayısını ormus kusura bakmayın...bayagı yazılmayınca konuya mesaj denk gelmemış..
cilt71 sayi 2607 incelerseniz görebileceksiniz arkadaslar dersleri saymıs.......
ben aldım müdürüme götürdüm evet bundan sonra girebilirsin dedi......

arkadaslar buradada demiştim eger okursanız göreceksiniz..eminim ki hepimizin okullarına gidip baksak hepimizde bu derginin altına imza atmışızdır okuduk diye Sad
kayip_kent
Aktif Üye
Aktif Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    06 Tem 2008, 17:18Alıntıyla Cevap Gönder

eğer formatörseniz en az 6 en fazla 10 saat derse girmeye yükümlüyüz zaten.bende onu 1-2-3 yerine 6-7-8 sınıflarda değerlendirmek isterim.1-2-3 lere bence ancak eğitim içerikli videolar gösterilir.daha okuma yazma olmadan bu iş zor olur bence
Hacker
Site Admin
<marquee><b>Site Admin</b></marquee>

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    06 Tem 2008, 19:43Alıntıyla Cevap Gönder

ayhangunes yazmış:
egunay yazmış:
Hacker yazmış:
http://yayim.meb.gov.tr/dergiler/pdf/2607.pdf

sayfa 17 de diyorki;

BranĢ öğretmeni
MADDE 38- (1) Ġlköğretim okullarının 1-5 inci sınıflarında sınıf öğretmenliği esastır.

(2) Ġlköğretim okullarının 4 ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlak bilgisi, bilgisayar, yabancı dil ve sanat etkinlikleri derslerinde branĢ öğretmenleri görevlendirilir. Bu sınıflarda diğer dersler için de branĢ öğretmenleri görevlendirilebilir.

(3) Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilköğretim okullarının ana sınıfı, 1, 2 ve 3 üncü sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen dersler için de branş öğretmenleri görevlendirilebilir.

(4) Ġlköğretime yönelik dershanelerde de branĢ öğretmeni görevlendirilebilir.

demekki bencede artık girilebiliyor...
girilebildigine göre ücretide ödenir sıkıntı olmaz.

Öğretmenler

Madde 64 — İlköğretim okullarında dersler sınıf veya branş öğretmenleri tarafından okutulur.

Öğretmenler, kendilerine verilen sınıfın veya şubenin derslerini, programda belirtilen esaslara göre plânlamak, okutmak, bunlarla ilgili uygulama ve deneyleri yapmak, ders dışında okulun eğitim-öğretim ve yönetim işlerine etkin bir biçimde katılmak ve bu konularda kanun, yönetmelik ve emirlerde belirtilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdürler.

İlköğretim okullarının 1-5 inci sınıflarında sınıf öğretmenliği esastır. Sınıf öğretmenleri, okuttukları sınıfı bir üst sınıfta da okuturlar. Ancak istekleri yönetimce uygun görülmesi hâlinde başka bir sınıfı da okutabilirler. Herhangi bir sınıfta başarı gösteren öğretmenler, isteklerinin yönetimce uygun görülmesi hâlinde aynı sınıfı okutmaya devam edebilirler.

(Değişik dördüncü fıkra: 2.5.2006/26156 RG) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve bilgisayar dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir.

Beşinci fıkra yürürlükten kaldırıldı. ( 21.10.2004/25620 RG )(3)

Derslerini branş öğretmeni okutan sınıf öğretmeni, bu ders saatlerinde yönetimce verilen eğitim-öğretim görevlerini yapar.

Yazılı Emirlerin Okunması
...

Hocam dediğiniz doğru bende bir an sevinmiştim Sad

hocam yazınca başlıgını okumadan inceledik aynen öyleymiş özür Wink
processor
Seçkin Üye
Seçkin Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    06 Tem 2008, 20:39Alıntıyla Cevap Gönder

1 ler çok zevkli, ilk etapta özellikle de okuma yazma bilmezlerken zor olabiliyor ama, inanın çok tatlılar. ^yıldır giriyorum ben memnunum...
kendir_li
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    06 Tem 2008, 20:55Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar meb bilği edinmeye yazdım cevabı gelişnce paylaşırım sizinle.
ernaho
Site Gezgini
Site Gezgini

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    15 Eyl 2008, 0:14Alıntıyla Cevap Gönder

arkadaşlar bu işin kesin bir cevabını bulan yok mu?
giren ve ücret alan varsa ve eğer bir sorun çıkmamışsa demek ki bir yerlerde yazıyor bu durum. şu işi bi sonuca ulaştıracak kahraman arıyorum.
qwery2007
Seçkin Üye
Seçkin Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    15 Eyl 2008, 0:24Alıntıyla Cevap Gönder

Çigi filim izletiriz herhalde öyle bir şey olsa
ernaho
Site Gezgini
Site Gezgini

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    15 Eyl 2008, 0:29Alıntıyla Cevap Gönder

1 2 3 lere girip de ücret alan kimse yok mu arkadaşlar? çok önemli
esinemci
Aktif Üye
Aktif Üye

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..    15 Eyl 2008, 0:41Alıntıyla Cevap Gönder

ben 123e girdim öğretmen olalı hep ve hiç sorun yaşamadım ücret konusunda..girdiğin ders sonuçta tabiki ücret veriliyor.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder4. sayfa (Toplam 5 sayfa)
Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Mevzuat-Yönetmelik

1 2 VE 3. SINIFLARA DERSE GİREBİLECEKMİŞİZ..

page generation = 0.35981 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması Kritik IE7 güvenlik yaması (KB960714)