Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
svtufn
Yeni Üye
Yeni Üye

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    02 Eyl 2008, 15:52Alıntıyla Cevap Gönder

İşletmelerde Beceri Eğitimini okulda yapacak arkadaşlardan ders modüllerini belirleyen varsa Dal ismi belirterek burada yayınlayabilirler mi?
Teşekkür ederim
hakanbabac
Site Gezgini
Site Gezgini

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    04 Eyl 2008, 3:55Alıntıyla Cevap Gönder

İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi için uygulama açıklamaları ve örnek içerik çizelgeleri www.megepbilisim.com da yayına sunulmuştur.
melanik
Site Gezgini
Site Gezgini

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    04 Eyl 2008, 10:47Alıntıyla Cevap Gönder

Hocam biz bu modüllerin çoğunu 11.sınıfta işledik zaten.Eksik olanlarda çok az yani 24 saati dolduramaz.Biz hangi dersleri veya modülleri işleyelim?Ne tavsiye edersiniz?
mygold
Aktif Üye
Aktif Üye

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    04 Eyl 2008, 11:05Alıntıyla Cevap Gönder

bildiğim kadarıyla bu konuda netlik yok ancak şöyle bir planlama yapılabilir. ders havuzundaki diğer dal derslerinden seçim yapılıp 24 saatin belli bir kısmı bunlarla doldurulup kalan kısmı da 10 ve 11. sınıfta gördüğü derslerin daha detaylı uygulamalarını içeren bir atelye tarzı ders olabilir. çünkü bu 24 saatin asıl amacı uygulama yapmak.
melanik
Site Gezgini
Site Gezgini

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    04 Eyl 2008, 21:43Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar web programcılığı dalında işletme ve beceri eğitiminde sizler hangi dersleri ve modülleri işleyeceksiniz?(tabi okulda işleyecekler için)
Ben çok kararsızım.Hangi dersi vereceğime bile karar veremedim.fikirlerinizi bekliyorum.
NOT:Kararsızlığım şu açıdan;ben görsel bişeyler göstermek istiyorum.Ancak 11.sınıfta görsel derslerin ve modüllerin çoğunu verdim.Farklı ne işleyebilirim bilmiyorum...
melanik
Site Gezgini
Site Gezgini

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    04 Eyl 2008, 21:51Alıntıyla Cevap Gönder

Aslında bu durumda çok canımı sıkıyo.yani neden sorumluluğun tamamı bize düşüyo anlamıyorum.Stajı okulda yapacaklar için genel bir planlama yapılsın.Yani bir okulda farklı diğer okulda farklı çok saçma.Ayrıca konu tekrarı yapmaktan bahsedio bazı arkadaşlar,ama bu şekilde bir öğrenciyi ne kadar zaptedebilirsiniz?Bu yeni modüler sistem oturana kadar biz daha çok problem çekicez heralde Question
fatmazehra
Seçkin Üye
Seçkin Üye

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    04 Eyl 2008, 23:07Alıntıyla Cevap Gönder

24 saat boyunca ne yapılabilir hakkaten ilginç bir uygulama olacak. 11. sınıftaki modüllerden seçilebilir ama öğrenci bunları gördük diyip sıkılacaktır haftada 24 saat aynı öğretmenle yüzyüze. En güzeli işletmeye gitmeleri ama bizim okulda da gitmeyecekler okulda yapılacak...
kutlu_han
Yeni Üye
Yeni Üye

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    06 Eyl 2008, 11:23Alıntıyla Cevap Gönder

melanik aynı sıkıntıyı yaşıyoruz.

ama bu megepbilisim sitesine girdim dediğin gibi zaten verilen modüller tekrar vermek biras saçma galdi. biz arkadaşlarla veri tabanı dersi 10 saat ve ağ sistemeleri yönetim (gibi bi ders vardı başka daldan) 14 saat, bu ikisini vermeyi düşündük ama herkes işletme beceri eğitimi dersi olarak 24 saat tek ders vericek gibi.

sözde pilot uygulamalar yapıldı ve sistem başarılı olduğu için tüm Türkiye de hayata geçirildi, ne modüller var ne nede neyin nasıl yapılacağı belli, anlaşılmaz. eğer yanlış yapsak konuyla işlgili açıklma henüz yapılmadan yanlış uygulama yaptığımız için ceza verirler mi acaba bize. Confused

meb e kocaman bir alkış istiorum alkis alkis alkis
hakanbabac
Site Gezgini
Site Gezgini

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    06 Eyl 2008, 12:32Alıntıyla Cevap Gönder

İşletmelerde Beceri Eğitimi'nin asıl amacı; (ister okulda ister işletmede verilsin) öğrencinin, dala ait yeterlikleri pekiştirmesi ve bol uygulama imkanı bulmasıdır. Bu nedenle; öğrencinin daha önce görmüş olduğu modüllerin uygulamalarını yapmasında yanlış, eksik ve hatta "saçma" bir durum bulunmamaktadır. Sonuçta; daha önce okutulan modüllerin işletme eğitimi içine alınması, "bunların aynen okutulması" anlamına gelmemektedir. Sadece kısa bir özetleme yapıldıktan sonra bu modüllere ait uygulamalar tekrarlanabileceği gibi, öğretmenler de hazırlanan yeni örnekler/uygulamalar yaptırılabilir. Modüllere "kutsal kitap" gibi sarılmamızın ve bunları tek öğretim materyali olarak ele almamızın hiçbir gereği bulunmamaktadır.

Ayrıca; Bilişim Teknolojileri Alanı Çerçeve Öğretim Programı'ndan da -incelendiği takdirde- çok rahat görülebileceği gibi bu ders, zorunlu (yıldızlı) derstir ve parçalanması (10 saat veritabanı, 14 saat ağ sistemleri gibi...) veya 24 saatlik süreyi dolduracak yeni derslerin oluşturulması kesinlikle sözkonusu değildir.

www.megepbilisim.com da da belirtlidği üzere; işletme eğitimi içeriğinin oluşturulmasında zümre kararları büyük önem arzetmektedir. Çarçeve programdaki açıklamalar dikkate alınarak (ağırlıklı olarak dal modülleri ile birlikte), diğer dallardan da dal ile ilgili modüller seçilebilir. (Örneğin; Web Programcılığı dalı 12. sınıflarında Veritabanı modülleri de işletme eğitimi içine alınabilir)

İşletmelerde Beceri Eğitimini tamamlamayan/tamamlayamayan öğrenciler için diploma düzenlemez. Öğrenci; eğer işletme bulamadığı için haftada 24 saatlik süreyi İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ dersi adı altında okulda görüyorsa, yaz döneminde toplam 300 saatlik staj yapmak zorundadır. Bu durum da, Haziran-2008 içinde Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanmıştır ( http://etogm.meb.gov.tr/duyuru/staj.pdf ).

İşletme eğitiminin nasıl olacağı (içerik oluşturma ve süre düzenlemeleri) 2007-2008 öğretim yılının ilk ayında yapılan ve her okuldan 2 öğretmenin katıldığı yaygınlaştırma eğitimlerinde ayrıntılı olarak açıklanmış ve MEGEP sayfalarında eğitim dokümanları yayınlanmıştır. "Konuyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı" demek. topu tamamen karşı tarafa atmak olacaktır.

Yine daha önceki forum mesajlarından da görüleceği üzere; Bilişim Teknolojileri alanına ait sadece 5 modül, yayına hazır hale getirilememiştir ve bu durum da Türkçe/Grafik düzenlemelerinin devam etmesinden kaynaklanmaktadır.

Sisteme geçişin, Bilişim Teknolojileri alanı için pilot uygulama yapılmadan gerçekleştiğini ise bir kez daha hatırlatmak isterim.
spontan
Aktif Üye
Aktif Üye

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    06 Eyl 2008, 14:40Alıntıyla Cevap Gönder

ya bben bu işletmelerde beceri eğitimini çok kaırşık buluyorum ve hala net bişey öğrenemedim.
yaptığımız uygulama şu okulda doğru veya yanlış bilmiyorum.
Web programcılığı dalında işletmeye gidemeyen öğrencilere 6 saat internet programcılığı 24 saat işletmelerde beceri eğitimi dersi verdik. bu dersleri de bilişim teknolojilerinin temellerinin son modülleri , web tasarımı ve programlama modülleri , grafik animasyon modülleri ve ağ güvenliği dersi modüllri şeklinde.
ama ben bu dersin sınavını nasıl yapacağım bilmiyorum. peki uygulaması nasıl olacak onu da bilmiyorum...
lütfen yardımcı olun. doğru mu yapmışım seçimlerde ve sınavları nasıl olacak...
acil yardım....
spontan
Aktif Üye
Aktif Üye

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    06 Eyl 2008, 14:42Alıntıyla Cevap Gönder

bu arada seçtiğimiz modüllerin hepsi daha önce işlenmiş modüller. sadece ağ güvenliği modülleri işlenmedi
melanik
Site Gezgini
Site Gezgini

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi    06 Eyl 2008, 21:11Alıntıyla Cevap Gönder

Hakan Babac hocam öncelikle açıklamanız için teşekkürler.Yanlız şunu belirtmek isterim beni yinede ikna edemediniz ve size pek çok konuda katılmıyorum.Sebebine gelince;öncelikle her okulun koşulları ve öğrenci seviyeleri takdir edersinizki bir değil.Belki benim okulumdaki öğrenci seviyesi iyidir ve ben pek çok modülü 11.sınıfta "yeteri kadar uygulamada yaptırararak" işleyebilmişimdir.Tabi buarada dersleri sadece modüllere bağlı kalarak işlemiyoruz.Bi çok yerden çeşit çeşit uygulamalar yaptırıyoruz.Her neyse.Benim okulda durum böyle diyelim.Başka okuldaki bi arkadaş belki öğrenci seviyesine veya fiziki koşullara bağlı olarak modülleri yeterli verememiştir.ve 12.sınıfta bunları işletme beceri eğitiminde daha çok uygulama yaptırarak vermeyi düşünebilir.Şimdi bu öğretmen arkadaşımla benim durumum birmi sizce?Ayrıca onun işleyeceği ders farklı benimki farklı.Bence aslında esas problemde bu zaten.Yani bunun tüm meslek liselerinde bi standardı olması lazım.12.sınıfa kadar nasıl bizlere tek tek ders ismi veriyosanız,ve aşağı yukarı girdiğimiz ders saatleri nasıl standartsa şimdide öyle olması gerek.Eğer ben işletme ve beceri eğitiminde öğrencilerimi staja gönderemiyosam,bana o zaman söylenmesi lazım, işte bu 24 saatin şu şu derslerle,ve şu şu uygulamalarla doldurulması zorunludur.Diğer türlü herkes kafasına göre işler.Ayrıca işletmeye gidenle gitmeyen öğrenci arasındada çok fark oluyo bence.Bu da ayrı bi nokta.
Neyse sanırım yine iş başa düşüyo:)Herkes yine kendince işleyecek anlaşılan.Ama umarım 2 sene içerisnde bu karmaşıklık hallolurda bizde artık rahat nefes alırız.
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Teknik ve Meslek Liseleri Uygulama ve Materyaller

12.Sınıf İşletme Beceri Eğitimi

page generation = 0.18816 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması