Kullanıcı Adı:    Şifre:      Her ziyaretimde otomatik giriş yap       GirişGiriş   

Ana Sayfa
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Son Konular
Son Konular
Kayıt Olun
Kayıt Olun
İletişim
İletişim

Sitemizdeki Paylaşım Ortamına Katılmak İster misiniz ? ---Üye Olmak İçin Tıklayınız..---  

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Her Telden

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder 1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
YazarMesaj
kaanizm79
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:05Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar ben bazen çeşitli nedenlerle yanlış meslek seçtiğim düşünüyorum.öğretmen olmak ne kadar akıllıcaydı? Kolay değil, maddi olarak yetersiz, sosyal imkanları kısıtlı, kıymetli olduğumuz tek gün 24 Kasım... siz ne dersiniz?
YAŞAR
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:09Alıntıyla Cevap Gönder

ben öyle duşunmuyorum insan yetistirmek bambaşka bir şey maddi olarakta bir çok mesleğe gore iyi pişman san yol yakınken dönnn Razz agustosta atama bekleyen 20.000 kişi yi duşun
shenshockrock@man
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:18Alıntıyla Cevap Gönder

Ben memnunum walla, şu sıcaklarda 2 ay tatilin gözünü çıkarıyoruz, daha ne olsun? Esnaf,çiftçi veya işçi olsaydınız daha zor şartlarda biterdiniz demekki..Artık insanlar karnını doyurma telaşesine girmiş ki hiçbir meslek grubuna özel ilgi sarfetmetmiyor..Biraz kendimiz değer,kıymet bilmeliyiz..diye düşünüyorum. Düşüncelerinize de saygım var.
kaanizm79
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:19Alıntıyla Cevap Gönder

o atanacak olanlar benim yerime değil doğudaki okullara gidecek ve emin ol pek çoğu daha göreve başlamadan geri dönmek isteyecek. siz doğuda (van- başkale- saray vb) yerlerde hayat nasıl biliyormusunuz?ben biliyorum ve birçok öğretmene nasıl tavır takındıklarını da biliyorum. benim kastettiğim insan yetiştirmek yani öğrenci boyutu değil, gereksiz evrak ve milli eğitim işlemlerini sorgulamak. hayat şartlarına göre aldığınız maaş yeterli diyorsanız fakirlik sınırının altında olduğumuzu hatırlatırım.
ulu2000
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:27Alıntıyla Cevap Gönder

Bu işler hayattan ne beklediğinizle ve bu güne kadar nasıl yaşadığınızla ilgili birazda.

küçük bir yerde büyüyüp, eğer öğretmen olmasaydı çiftçi olacak biriyle,
büyük şehirde rahat şartlarda büyüyüp, çevresinde çok daha rahat şartlarda hayat süren insanları gören ve doğuya zorunlu hizmete gidecek kişi aynı şeyi düşünemez.

Öğretmenlik mesleğine de, öğretmen maaşının miktarına bakışı da farklı olacaktır.
600bin öğretmen arasında her türden insan olduğuna göre
Bu işler kişiye göre değişir.
yasarcan
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:38Alıntıyla Cevap Gönder

HERŞEY SENDE GİZLİ HOCAM.. Idea

Yerin seni çektiği kadar ağırsın,
Kanatların çırpındığı kadar hafif..
Kalbinin attığı kadar canlısın,
Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç...
Sevdiklerin kadar iyisin, Nefret ettiklerin kadar kötü..
Ne renk olursa olsun kaşın gözün,
Karşındakinin gördüğüdür rengin..
Yaşadıklarını kar sayma:
Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; ne kadar yaşarsan yaşa,
Sevdiğin kadardır ömrün..
Gülebildiğin kadar mutlusun.
Üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin
Sakın bitti sanma her şeyi,
Sevdiğin kadar sevileceksin.
Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer
Ve karşındakine değer verdiğin kadar inansın.
Bir gün yalan söyleyeceksen eğer;
Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.
Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret,
Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın.
Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın,
Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak.
Kendini yalnız hissetiğin kadar yalnızsın
Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü.
Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin..
İşte budur hayat!
İşte budur yaşamak,
Bunu hatırladığın kadar yaşarsın
Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün
Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun
Çiçek sulandığı kadar güzeldir,
Kuşlar ötebildiği kadar sevimli,
Bebek ağladığı kadar bebektir.
Ve herşeyi öğrendiğin kadar bilirsin bunu da öğren,
Sevdiğin kadar sevilirsin...

Can Yücel
pink
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:41Alıntıyla Cevap Gönder

insanoğlu böyledir işte.
Şimdi düşünün össyi kazanmak için ne çabalar sarefttik dualar ettik kazandık...
Sonra kpssyi kazanabilmek için aynı şeyler(ben tam da o aşamadayım)
Sonra kazanıoruz ve mesleğimizin güzelliklerini görmekten ziyade memnuniyetsizlikler başlıyor...
Bence insanın mutlu olması kendi elinde, eğer pozitif olursanız çevrenize de aynı enerjiyi vereceksinizdir.
Yaniiiii tadını çıkarmaya bakın arkadaşlar Embarassed
Sponge Bob
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:57Alıntıyla Cevap Gönder

Evet elbette çabalar sarfettik ama hayatı tanımıyorduk. Bizim zamanımızdaki gibi, öğretmene hala saygı duyulduğunu sanıyorduk, nasıl bize bir şeyler öğretmeye çalışanları can kulağıyla dinliyorsak, en azından karşımızda, söylediklerimizi önemseyen bir kitle olacağını sanıyorduk. Şehit olan öğretmenlerden haberimiz yoktu. Sınıfta tacize uğrayan bayan öğretmenlerin varlığından bihaberdik. Bir gün karanlık bir sokakta karşımıza iki kişinin silahla önümüze çıkıp 'bu çocuğu ya geçirecen ya geçirecen hocaaa' diyebileceğini tahmin etmezdik. Öğrencilerin uyuşturucu vb. sebeplerle bir yıldız gibi gözümüzün önünden kayabileceğini bilmiyorduk.
Ben öğretmen olmakla gurur duyuyorum. Gene 17 yaşıma dönsem gene öğretmenliği seçerim. Ama işimiz öyle zor ki arkadaşlar hepimiz zaman zaman bunalıyoruz, üzülüyoruz, kırılıyoruz. Ama eminimki şikayet edenlerimiz de bu işi herkes kadar hakkıyla yapıyor. Çünkü biz eğitimciyiz ve hammaddemizin insan olduğunun bilincindeyiz. Biraz su alıyor olsa da bu gemi karaya çıkacak. Hepinize kolaylıklar dilerim.
idemir
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 14:58Alıntıyla Cevap Gönder

hocam olayı para olarak düşünürsek çok pişman oluruz özellikle bilgisayar öğretmeniysen çünkü daha çok para kazanma yolları çok açık ama insan yetiştirmek olarak düşünürsen müthiş bir duygu onu parayla pulla ölçemezsin bir düşünsene hocam 100 lerce 1000 lerce öğrenci yetiştiriyorsun annlerinden babalarından sonra seni sayıyorlar (tabii nankörlerde var) senin gibi olmak istiyorlar, seni taklit ediyorlar daha neler neler bunlar parayla pulla makam la şöhretle değişilmez hocam. Ben memnunum her ne kadar bu ay şu kadar açığım var diye her akşam hesap yapsamda şunun borcu bir bitseydi diye sıkıntılar çeksem de ben bu mesleği SEVİYORUM.........
polwert
Seçkin Üye
Seçkin Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 15:50Alıntıyla Cevap Gönder

Pişman olduysan hiç durma hemen yarın ver istifanı...Hayatta en önemli şey huzur...Boşver öğretmenliği dışarda bir sürü güzel iş seni bekliyor...
pink
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 16:40Alıntıyla Cevap Gönder

polwert yazmış:
Pişman olduysan hiç durma hemen yarın ver istifanı...Hayatta en önemli şey huzur...Boşver öğretmenliği dışarda bir sürü güzel iş seni bekliyor...

bence hayal görüyorsun...
Bir sürü ve güzel iş
hımm....
türkiye'de yaşıyorsun değil mi hocam?
kaanizm79
Aktif Üye
Aktif Üye

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?    24 Tem 2008, 16:55Alıntıyla Cevap Gönder

size bu konuyu açmama asıl sebep olan küçük bir kazığı (şey pardon dilim sürçtü olayı diyecektim Smile ) anlatayım. ben zorunlu hizmetimi van erciş te yaptım. teknik öğretmenim. tabiki göreve yeni başlayan tüm öğretmenler gibi idealist öğretmenlik hevesim vardı. bilişim teknolojileri mezunu olan bir arkadaşı M.E.B. mevzuatı meslek lisesine atanamaz dediği halde meslek lisesine atadılar. teknik öğretmen olduğum için meslek lisesine benim atanmam gerekirdi.bunu anlata anlata en son il milli eğitim müdürü ve atama komisyonu başkanına kadar işi götürdüm. aldığım cevap şuydu (eminim olmaz böyle şey dersiniz) : "hocam bu konuyu daha fazla karıştırma mesleğinden olursun, 3 yıl doğu hizmetinin bitmesini bekle, memleketinde nereye atanırsan atanırsın. yoksa seni açığa alırız" dediler. mesleğe başlamak için mükemmel bir açılış değil mi...
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder1. sayfa (Toplam 3 sayfa)
Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Bilgisayarbilisim.NET | Bilişim Teknolojileri | Bilgisayar Öğretmenleri | Okul Formatör | Eğitici Formatör | Yıllık ve Günlük Plan | Görsel Anlatımlar | Etkinlikler | Forum
   Her Telden

"Pişmanım. Çünkü Öğretmen oldum." dediniz mi hiç?

page generation = 0.14338 seconds, sql queries = 14

Bilgisayarbilisim.NET forumlarında yasal olmayan programların paylaşılması yasaktır. Yasal olmayan linkler ve mesajlar uyarılmaksızın silinecektir.
Yasal olmayan programlar yada linkler tarafımızdan görülmeyebilir, ismi verilen dosyaların sorumlulukları kaynaklarına aittir. Hak sahibinin talebi durumunda derhal sitemizden kaldırılacaktır.
Sitede verilen linklerin yasalara aykırı kullanımı karşısında oluşabilecek hiçbir sorundan sitemiz sorumlu değildir.

phpBB-alexa-Pc Rehberi

Bilişim Teknolojileri E_OKUL Eğitici Formatör Öğretmen iyinet webmaster forumu 2008 seo yarışması